A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Živi zid i Occupy Croatia spriječili deložaciju sedmeročlane obitelji! | Politika+
Hrvatska

NEPRAVDA: Živi zid i Occupy Croatia spriječili deložaciju sedmeročlane obitelji!

'Nisu nas ni obavijestili o dražbi na kojoj je prodan naš dom!'

Piše: Vanja Deželić

Zagrebačka obitelj Cvjetković ima sedmero članova, ali to nije spriječilo hrvatsko pravosuđe da im odredi deložaciju jer nisu platili dugove. Bila je najavljena za danas u deset sati, no na kraju je ipak odgođena.

>> Neshvatljiva nonšalancija: Je li se zadarska sutkinja poigrala sudbinom obitelji Vukić?

 

Kao i u slučaju obitelji Vukić iz Zadra, tako je i u ovom slučaju pred njihov dom stigla udruga Živi zid, čiji su aktivisti spriječili deložaciju. Uz njih, u sve su bili uključeni i aktivist Occupy Croatia.

JELENA CVJETKOVIĆ: Ne zanemarujte ovaj događaj, jer toga će biti sve više, i nismo jedini koji traže vašu pomoć, nego smo među onima koji smo se suprotstavili većima koji nas kradu i lažu

- Ovo što se danas događa nama, sutra se može dogoditi i vama, molimo vas da stanete u živi zid i spriječite deložaciju. ova država neće napredovati ako mi sami ne poduzmemo nešto! Ne zanemarujte ovaj događaj, jer toga će biti sve više, i nismo jedini koji traže vašu pomoć, nego smo među onima koji smo se suprotstavili većima koji nas kradu i lažu! Molim vas da dođete tu radi toga da im pokažemo da smo u pravu i da smo i mi ljudi, koji pošteno rade za ono što imaju - rekla je Jelena Cvjetković.

Problemi obitelji nastali su zbog duga Croatia banci, a kako tvrdi obitelj, deložacija je bila nezakonita jer ih nitko nije obavijestio o dražbi i problemu koji je nastao.

- Nemogućnost povrata duga Croatia banci dovela je do toga da je nezakonitim postupanjem Općinskog suda u Zagrebu na javnoj dražbi prodana njihova kuća stanovitom Borisu Žibratu, koji ih sada tjera na ulicu. Tim činom sud je duboko povrijedio njihova Ustavom zajamčena prava - govore.

Sve je počelo 2003. godine kada je Marija Cvjetković tužila Croatia banku, tri godine kasnije dobila je presudu u svoju korist, a potvrdio ju je i viši sud, no nije mogla dobiti žig pravomoćnosti.

- Razlog je bio taj što me nije bilo u zemljišnim knjigama, ali sudac je znao da su presude u moju korist jer je imao spis. Ipak 2009. godine novi sudac dobiva predmet i ugovara dražbu - pojasnila je.

U međuvremenu su izmijenili nekoliko odvjetnika, a na njihovo inzistiranje iz postupka je izuzet dotadašnji sudac pa su dobili novu sutkinju koja je prošlog tjedna potvrdila deložaciju.

- Nismo se mogli žaliti jer nas nitko nije obavijestio o dražbi.

Naravno, sa suda poručuju da je sve napravljeno u skladu sa zakonom, bez "dubljih" pojašnjenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

presuda, obitelj cvjetković, deložacija