A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fordow-eksplozija-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Iran o eksploziji u nuklearnom postrojenju: Sve je to samo zapadna propaganda | Politika+
Hrvatska

INCIDENT: Iran o eksploziji u nuklearnom postrojenju: Sve je to samo zapadna propaganda

Reuters nije uspio provjeriti izvješća od petka o eksploziji u podzemnom postrojenju Fordow.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Iran je opovrgnuo medijska izvješća o većoj eksploziji u jednom od postrojenja za obogaćivanje uranija nazvavši ih "zapadnom propagandom" čija je svrha utjecati na predstojeće nuklearne pregovore.

"Lažne vijesti o eksploziji u Fordowu su zapadna propaganda pred nuklearne pregovore kako bi utjecali na njihov tijek i ishod"

Reuters nije uspio provjeriti izvješća od petka o ekploziji u podzemnom postrojenju Fordow, nedaleko od vjerskog grada Qoma, koja je, po nekim izraelskim i zapadnim medijima, prouzročila veliku štetu.

Teheran je optužio Izrael i SAD da stoje iza kibernetičkih napada i ubojstva iranskih nuklearnih znanstvenika te da žele sabotirati njegov nuklearni program. Zapad vjeruje da je svrha iranskog nuklearnog programa razvoj nuklearnog oružja, dok Teheran to opovrgava.

"Lažne vijesti o eksploziji u Fordowu su zapadna propaganda pred nuklearne pregovore kako bi utjecali na njihov tijek i ishod", javila je državna novinska agencija IRNA prenoseći izjavu šefa Iranske organizacije za atomsku energiju Saida Šamsedina Bar Brudija.

IRNA je također prenijela izjavu čelnika parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost i vanjske poslove Alaedina Borudžerdija, koji je oštro odbacio izvješća o eksploziji.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nuklearni program, fordow, iran