A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-anto-djapic-124.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb: Đapić je bio uteg za HSP! Glupost je da iza ove odluke stoje Karamarko i Glavaš | Politika+
Hrvatska

RAZGOVOR: Daniel Srb: Đapić je bio uteg za HSP! Glupost je da iza ove odluke stoje Karamarko i Glavaš

'Nakon njegova isključenja, očekujemo masovan povratak bivših članova!'

Piše: Ivan Klarić

Anto Đapić od danas više nije član HSP-a i sam tim nije ni njezin počasni predsjednik. Odlučeno je to na izvanrednoj sjednici Predsjedništva HSP-a u Sisku!

 

I dok Đapić tvrdi kako je šokiran ovom odlukom te da je do ovoga došlo zbog toga što se oštro protivio koaliciji HSP-a s HDSSB-om i HSP-om dr. Ante Starčević, u razgovoru za PolitikuPlus prvi čovjek HSP-a Daniel Srb kaže da su to obične gluposti.

 

- Obične su gluposti teze da je Đapić isključen iz stranke po nalogu Tomislava Karamarka, Branimira Glavaša ili bilo koga drugoga. Stvari su jednostavne. Anto Đapić je bio veliki uteg za HSP. To je čovjek kojem je HSP dva puta dao priliku za častan odlazak u političku mirovinu i zbog toga je stranka snosila ogromnu štetu. No, on unatoč najavama o odlasku, otići nije htio pa je ponovno počeo pričati o kandidaturi za gradonačelnika Osijeka. To si HSP nije mogao niti smio dopustiti, rezolutno će predsjednik HSP-a.

 

Srb kaže da HSP više nije smio dopustiti pokušaje prevrata, izazivanja sukoba zbog kojih je stranka snosila ogromnu štetu u prošlosti.

 

'HSP ima svoj program, HSP ima svoje ciljeve i sada nakon što je Đapić isključen iz stranke, mi s optimizmom gledamo u budućnost i pripremamo se za samostalan izlazak na izbore. U ovom trenutku koalicije nas ne zanimaju. Hoće li u budućnosti do koalicija doći, ne znam, ali u ovom trenutku tome ne razmišljamo.'

- Đapić je pokušao napraviti neke prevrate, pokušao je na svoju stranu pridobiti neke ljude u HSP-u, ali to mu nije uspjelo. Jedina razumna odluka bila je njegovo isključenje i sada je ta stvar za nas završena. Priči oko Ante Đapića u HSP-u došao je kraj, kaže nam Srb.

 

Reagirajući na isključenje iz stranke, Anto Đapić je kao razlog naveo činjenicu da se oštro protivio koaliciji ili suradnji HSP-a s HDSSB-om i HSP-om dr. Ante Starčević. Srb kaže da to nije istina i da ne planiraju bilo kakvu koaliciju.

 

- To su, ponavljam, obične gluposti. HSP ima svoj program, HSP ima svoje ciljeve i sada nakon što je Đapić isključen iz stranke, mi s optimizmom gledamo u budućnost i pripremamo se za samostalan izlazak na izbore. U ovom trenutku koalicije nas ne zanimaju. Hoće li u budućnosti do koalicija doći, ne znam, ali u ovom trenutku tome ne razmišljamo, ponovno će Srb.

 

Uvjeren je, kaže, da će odluka o isključenju Ante Đapića pozitivno utjecati i na imidž HSP-a u javnosti.

 

- Uvjeren sam da će ova odluka izazvati ekstremno pozitivne reakcije. Već sada imamo masovne najave dolaska novih, ali i povratka starih članova u HSP. Jednostavno, kao što sam rekao na početku, Anto Đapić je bio uteg za stranku i sada kada više nije član uvjeren sam da je ovo novi početak za stranku, naposljetku će Srb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

daniel srb, anto đapić