Hrvatska

BURNO: Pogledajte cijelu reportažu o gostovanju Judith Reisman na Fakultetu političkih znanosti

'Mislio sam da je ozbiljnija istraživačica', dodao je dekan FPZG-a Nenad Zakošek.

Piše: PolitikaPlus/HRT

Burno je bilo na predavanju kontroverzne američke aktivistice protiv seksualne revolucije dr. Judith Reisman na Fakultetu političkih znanosti. Prezentirala je rezultate svojih istraživanja analize sadržaja Playboya i sličnih časopisa otprije 30 godina, koje je započela nakon što je silovana njezina 10-godišnja kći, javlja HRT.

Studentima je pokušala objasniti kako pornografija mijenja mozak i povećava toleranciju na zlostavljanje i seksualizaciju djece. Njezina stajališta izazvala su reakciju studenata. Smatraju da se profesorica degradirajuće postavila prema njima i sumnjaju u istinitost rezultata njezinih istraživanja.

Studente je u raspravi podržao i dekan fakulteta Nenad Zakošek. Molim vas da bude pristojni, isto kao što molim naše studente da budu pristojni. Vi njih ne možete nazvati indoktriniranima, ova djeca nisu odrasla u komunizmu, već u Hrvatskoj. Očito ništa ne znate o ovoj zemlji, poručio je Zakošek. Rekao je kako je razočaran predavanjem. Mislio sam da je ozbiljnija istraživačica, dodao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NENAD ZAKOŠEK, FPZG, Judith Reisman