Hrvatska

BURNO U HND-u: VIDEO Reisman: Nigdje u svijetu nisam vidjela toliko nasilnika kao u Hrvatskoj

Dvojica muškaraca joj dobacivala "sranje" i poručivala joj "da je homofob". Muškarci su potom izbačeni iz dvorane.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Spolni odgoj nije dobra stvar, on ne daje seksualnu informaciju nego hiperseksualizaciju djece, rekla je američka znanstvenica Judit Reisman na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu, kamo je došla kako bi, ustvrdila je, upozorila na opasne posljedice uvođenja takvog odgoja u škole.

Hrvatska je pretrpjela mnogo u prošlosti, iskusili ste režim koji je nametao različite oblike kontrole i sada tražite novi svijet, no želim vas upozoriti da ideje koje dolaze pod maskom novog svijeta donose i novu vrstu kontrole, istaknula je Reisman.

 

Svugdje sam putovala, ali nikada nisam vidjela toliko nasilnika kao u Hrvatskoj, toliko buke i vrijeđanja, zaprepaštena sam pokušajima da me se nasilno prekine u govoru, rekla je Reisman, čiji je jutrošnji susret sa studentima na Fakultetu političkih znanosti također bio na rubu incidenta.

Znanstvenica, koju se često naziva kontroverznom, u Hrvatsku je došla u organizaciji Centra za obnovu kulture i građanske udruge Vigilare, koja se protivi najavljenom uvođenju Zdravstvenog odgoja u hrvatske škole, a kaže i da je došla radi potpore novinarki HTV-a Karolini Vidović Krišto, čija je emisija ukinuta nakon prikazivanja isječaka filma "The Kinsey Syndrome".

I ja sam vjerovala da će spolni odgoj govoriti o planiranom roditeljstvu i pravilnom imenovanju dijelova tijela, no to se nije dogodilo, rekla je Reisman. Mozak djeteta nije sposoban za kritičko razmišljanje čak i do dobi od 13 godina, jer će djeca, kao što vježbaju matematiku, vježbati spolni odgoj, glumiti situacije koje vide na slikama, dodala je.

Upitana bi li isto tako mogli ponavljati nasilne scene iz Biblije rekla je kako bi o tome mogla govoriti kada bi se napravila znanstvena istraživanja na temelju činjenica da je zbog nekih biblijskih scena došlo do masovnih zločina kao u slučaju znanstvenika Alfreda Kinseya.

Veliki dio svoje karijere, uključivši i ovo gostovanje, Reisman je posvetila razotkrivanju rada tog "oca seksualne revolucije" kojeg parafrazirajući naslov knjige koju je prije nekoliko godina objavio njegov institut nazvala "pedofilom koji je promijenio svijet".

U spolnom odgoju Reisman smatra spornim što se govori o prezervativima kao zaštiti od zaraznih bolesti. Prezervativi nisu sto posto sigurni, mnogi ih ne žele koristiti, vi učite djecu oralnoj sodomiji, a tada kondomi ne pomažu, rekla je. Opasnost vidi i u farmaceutskom lobiju koji, ustvrdila je, bilježi "astronomsko povećanje profita", ne samo radi prodaje Viagre, već i kontracepcije te cijepljenja djece protiv seksualno prenosivih bolesti.

To je izlaganje prekinuo čovjek iz publike povicima da je ona "homofob i lažljivica, da promiče govor mržnje i da Hrvatska nije zemlja trećeg svijeta". Njezini pristaše, koji su kao i protivnici došli na konferenciju, zaprijetili su mu policijom te je anonimni prosvjednik i otišao.

Svugdje sam putovala, ali nikada nisam vidjela toliko nasilnika kao u Hrvatskoj, toliko buke i vrijeđanja, zaprepaštena sam pokušajima da me se nasilno prekine u govoru, rekla je Reisman, čiji je jutrošnji susret sa studentima na Fakultetu političkih znanosti također bio na rubu incidenta.

Organizatori njezina gostovanja pozvali su premijera i ministre na večerašnju projekciju filma "Kinseyjevi pedofili, tajna povijest", koja se održava u Cinestar Branimir centru.

Redatelj tog filma Timothy Tate rekao je da se ne slaže s Reisman u mnogočemu, jer on načelno podupire spolni odgoj u školama, ali tako da se prilagodi dobi djeteta. Kao otac šestero djece moja je uloga zaštiti dijete, a to bi trebala biti i uloga spolnog odgoja, ocijenio je.

Reisman će još nekoliko dana boraviti u Zagrebu, nakon čega odlazi u Rusiju. Uz gostovanje na Medicinskom fakultetu i tribinu Filozofskom fakultetu (gdje će se susresti s jednim od autora Zdravstvenog odgoja Aleksandrom Štulhoferom), trebala bi posjetiti Hrvatski sabor. Potvrdila je da će ići u Sabor, no kaže kako ne zna tko ju je tamo pozvao. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hnd, Judith Reisman