Hrvatska

ODGOVORI : Sanja Bilač nakon izlaska iz HDZ-a: Planiram izaći na sljedeće lokalne izbore za gradonačelnicu Splita

'U tijeku sam intenzivnih konzultacija s velikim brojem ljudi.'

Piše: Ilijana Grgić

Vijećnica  u  gradskom vijeću Splita Sanja Bilač već dugo nije bila na istoj lini koju je zastupalu dada već njezina bivša stranka HDZ-a. Što je bila kap koja je prelila čašu da konačno i formalno izađe iz HDZ-a?

 

Planiram sa svojom nezavisnom listom izaći na sljedeće lokalne izbore kako za Gradsko vijeće tako i za gradonačelnicu.U tijeku sam intenzivnih konzultacija s velikim brojem ljudi.

 - Tko god prati splitsku političku scenu nije iznenađen ovom odlukom. Ona je posljedica nezadovoljstva politikom vodstva stranke. Ako želimo izdvojiti jednu odluku ili kako vi kažete kap koja je prelila čašu, onda je to sigurno odluka s posljednje sjednice GV kada nisam glasovala za podršku proračunu aktualne gradske vlasti što je bilo u suprotnosti s odlukom stranke. Tada sam glasovala po svojoj savjesti, kaže za PolitikuPlus Bilač.

 

Što se tiče budućeg političkog djeloavanja, Bilač će se prvenstveno fokusirati na  sljedeće lokalne izbori.

 

- Planiram sa svojom nezavisnom listom izaći na sljedeće lokalne izbore kako za Gradsko vijeće tako i za gradonačelnicu.U tijeku sam intenzivnih konzultacija s velikim brojem ljudi. Uskoro ću obavijestiti javnost o daljnjim koracima vezano za moju kandidaturu.

 

Sanja Bilač široj javnosti poznata je kao jedna od najžešćih kritičara gradonačelnika  Željka Keruma, s kojim se nerijetko i izravno sukobljavala. Za vijećnicu splitskog Gradskog vijeća kao kandidat HDZ-a izabrana na mjesnim izborima 2009.godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko kerum, split, SANJA BILAČ