A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-hrvatska-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anonymousi i Occupy Croatia pozivaju Hrvate na prosvjed u 17 sati! | Politika+
Hrvatska

OKUPLJANJE: Anonymousi i Occupy Croatia pozivaju Hrvate na prosvjed u 17 sati!

Protive se Zakonu o strateškim investicijskim projektima jer smatraju da on znači prodaju javnih dobara.

Piše: Vanja Deželić

Anonymous Croatia i Occupy Croatia pozivaju građane da se u svim gradovima danas u 17 sati okupe na glavnim gradskim trgovima i pridruže prosvjedima protiv donošenja Zakona o strateškim investicijskim projektima.

Tvrde da se iza njega krije otvoreni put Vladi za potpunu rasprodaju svih naših resursa, kulturnih dobara, voda, nacionalnih parkova, šuma, otoka, cesta, obale – ukratko svega što pripada svim stanovnicima ove države.

Prenosimo njihov poziv u cijelosti:

Naša je dužnost da spriječimo Vladu da po hitnom postupku ishodi prihvaćanje ovakvog katastrofalnog zakonskog prijedloga kojim je cilj omogućiti maloj grupi ljudi, u sprezi s političkim strukturama, da potpuno i neometeno raspolaže vlasništvom koje im ne pripada. Vlada nas uvjerava da nas ne treba biti strah ”strateških” projekata i rasprodaje javnih dobara, kao ni ugrožavanja šuma i izvora pitke vode. Mi se pitamo da i su projekti poput HE Ombla, TE Plomin, Družbe Adria, golf terena na Srđu, tvornice Rockwool primjeri strateških projekata jer se takvih projekata itekako treba bojati!

Naša je dužnost je da tražimo zaustavljanje privatizacije unosnih državnih firmi koje pune ili mogu puniti državni budžet; Država koja uništava vlastite izvore prihoda, protiv volje građana - nema nikakvu perspektivu - nego nas sve tjera u sigurnu propast

Naša je dužnost, također, da tražimo zaustavljanje privatizacije unosnih državnih firmi koje pune ili mogu puniti državni budžet; Država koja uništava vlastite izvore prihoda, protiv volje građana - nema nikakvu perspektivu - nego nas sve tjera u sigurnu propast.

Naša vlada je prije nekoliko dana uzela kredit od Svjetske banke, koja podržava privatizaciju, od pola milijarde EUR-a, koji je namijenjen isključivo tomu da vladi podobni “investitori” jeftino pokupuju sve ono čime se danas puni državni budžet. Na kraju otplata takvih kredita, koje mi nismo uzimali, niti za njih potpisali, niti ih odobrili, a od njih nemamo nikakve koristi nego samo štetu - uvijek pada samo na naš teret. Za to ova vlada nema mandat.

U svim državama svijeta, gdje se provodila privatizacija javnih dobara, resursa ili kulturnog i nacionalnog blaga, te poduzeća koja pripadaju državi - dešavalo se još veće i daleko brže osiromašenje stanovništva, višestruki porast cijena, a nakon privatizacije, korist imaju samo privatni vlasnici a državnu blagajnu mogu puniti jedino sve veći porezi običnom, već ionako opljačkanom i osiromašenom stanovništvu. To je ekonomski genocid (Na primjer, nakon privatizacije vodovoda i vodnih resursa cijene vode u Portugalu porasle su 400 posto, u Ekvadoru 600 posto itd... Ne dozvolimo da se isto dogodi i nama). Već smo sada svjedoci kolapsa naše privrede i praznog državnog budžeta, koji su posljedica pljačkaške privatizacije i svakim danom tonemo sve dublje.

U raznim državama svijeta ponovno se potiho nacionalizira prethodno privatizirano, a Novi Zeland je nedavno uz pomoć prosvjeda stanovništva - zaustavio pokušaj privatizacije svojih resursa i javnog dobra

U raznim državama svijeta ponovno se potiho nacionalizira prethodno privatizirano, a Novi Zeland je nedavno uz pomoć prosvjeda stanovništva - zaustavio pokušaj privatizacije svojih resursa i javnog dobra.

 

Trebamo suvisle strategije koje će napraviti stručnjaci sa područja ekonomije, ekologije, energetike, turizma i ostalih područja, strategije koje će biti od vitalnog značaja za stanovnike ove zemlje, a ne da o njima odlučuju interesne skupine kojima je jedini cilj osobni interes.

Mi trebamo političare koji će očuvati postojeće i stvarali nove vrijednosti, a ne one koji nas prezadužuju i rasprodaju našu zajedničku imovinu.

OVAJ ZAKON I OVAKVO NEODGOVORNO ELITISTIČKO POSTUPANJE OVE VLADE NE SMIJE PROĆI!

Dragi ljudi - dignite svoj glas! Zaustavimo još jednu pljačku naše imovine!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

occupy croatia, prosvjed, anonymous croatia