A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nora-situm-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HZZO o Nori: Primili smo zahtjev danas u podne, odlučit ćemo u roku od 48 sati! | Politika+
Hrvatska

ZAHTJEV: HZZO o Nori: Primili smo zahtjev danas u podne, odlučit ćemo u roku od 48 sati!

Zahtjev je u Direkciji HZZO–a zaprimljen u 12 sati, prema evidenciji urudžbenoga zapisnika, a majka djevojčice zahtjev je potpisala u 13,30 sati, te je time zahtjev ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu.

Piše: Ivan Klarić

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimio je zahtjev Referentnog centra KBC-a Zagreb za liječenjem djevojčice oboljele od akutne limboflastične leukemije, Nore Šitum, u inozemstvu, priopćeno je danas HZZO-a.

Zahtjev je u Direkciji HZZO–a zaprimljen u 12 sati, prema evidenciji urudžbenoga zapisnika, a majka djevojčice zahtjev je potpisala u 13,30 sati, te je time zahtjev ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu.

HZZO navodi kako će u najkraćem roku, a najdulje do 48 sati, odlučiti o zahtjevu.

Liječnički konzilij bolesne djevojčice Nore Šitum u stalnom je kontaktu s liječnicima Children's Hospital (Dječje bolnice) u Philadelphiji u SAD-u. Na KBC Zagreb danas se provodi jučer zatražena dodatna obrada pacijentice po preporuci američkih liječnika. Na osnovu tih rezultata, hrvatski i američki liječnički konzilij zajedno će odlučiti o svim mogućim terapijskim modalitetima u daljnjem liječenju Nore Šitum, izvijestio je popodne liječnički konzilij djevojčice Nore Šitum.

Inače, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Siniša Varga jučer ujutro se sastao s majkom oboljele djevojčice Nore Šitum, a potom i s dječjim hematologom i onkologom koji vode liječenje 5,5 godišnjakinje, s kojima je razgovarao o daljnjem tijeku njezina liječenja te mogućnostima liječenja u inozemstvu.

Slučaj djevojčice Nore Šitum iz Zadra, koja se već dvije godine bori s akutnom limboflastičnom leukemijom, odjeknuo je u javnosti preko Facebooka, gdje je u subotu objavljeno pismo njezine majke sa zamolbom za financijsku pomoć u iznosu od 3,3 milijuna kuna u liječenju novom metodom u Dječjoj bolnici u Philadelphiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NORA ŠITUM, HZZO