Hrvatska

STRANKE: HDZ isključuje Ratka Mačeka, Kristijana Igreca i Željka Mekovca

'Moramo se prestati baviti bivšim članovima, njihovim nezakonitim radnjama. To sada prepuštamo sudstvu.'

Piše: p/h


"HDZ se okreće budućnosti, svojim članovima i građanima. Moramo se prestati baviti bivšim članovima, njihovim nezakonitim radnjama. To sada prepuštamo sudstvu, a mi se okrećemo građanima koji nas trebaju i čije probleme moramo početi rješavati"

HDZ Varaždinske županije pokrenuo je postupak isključenje iz stranke Ratka Mačeka, bivšeg glasnogovornika HDZ-a i vlade, Kristijana Igreca bivšeg predsjednika HDZ-a Varaždin, te Željka Mekovca, bivšeg pročelnika Porezne uprave u Varaždinu, potvrdio je danas Hini predsjednik varaždinskoga Županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak.

"HDZ se okreće budućnosti, svojim članovima i građanima. Moramo se prestati baviti bivšim članovima, njihovim nezakonitim radnjama. To sada prepuštamo sudstvu, a mi se okrećemo građanima koji nas trebaju i čije probleme moramo početi rješavati", zaključio je Stričak.

Kako navodi, razlozi za isključenje Mačeka i Igreca su rušenje ugleda stranke te često pojavljivanje u medijima u negativnom kontekstu.

Kada je riječ o Ratku Mačeku, njemu se na teret stavlja aktualni sudski proces u slučaju Fimi medija, dok se Kristijana Igreca dovodi u vezu s navodnim nepravilnostima u poslovanju njegovih bivših tvrtki, što je također predmet sudskih proces, rekao je Stričak.

Razlog da se iz HDZ-a isključi Željko Mekovec je taj što je u vrijeme kada je bio pročelnik Porezne uprave u Varaždinu, određen broj predmeta tvrtke Coning, odnosno dugovanja, otišao u zastaru, pojasnio je Stričak.

Varaždinski Županijski odbor HDZ-a poslat će danas županijskom Sudu časti te stranke prijedlog isključenja spomenutog trojca.

Na upit je li stranka raspravljala i o Miroslavu Buniću, direktoru tvrtke Zagorje-tehnobeton, koji se trenutno nalazi u pritvoru, Stričak je odgovorio da on u ovom trenutku nije bio predmet slične rasprave.

"Što se tiče našeg člana Miroslava Bunića čekamo da sudstvo kaže svoje i tada ćemo donijeti određene odluke", dodao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko mekovec, kristijan igrec, ratko maček