A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/comp-324.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Cyber napadi na novinare i medije postali jeftini oblik cenzure | Politika+
IT

MEDIJI: Cyber napadi na novinare i medije postali jeftini oblik cenzure

The New York Times i Wall Street Journal objavili su da su napadi na njihove stranice izvedeni iz Kine.

Piše: PolitikaPlus

Cyber napadi protiv novinara i medija porasli su u svijetu u proteklih nekoliko godina i hakerima omogućili jeftin i jednostavan način cenzuriranja medijskog sadržaja, objavio je u četvrtak Odbor za zaštitu novinara.

Ta organizacija za novinarska prava sa sjedištem u New Yorku navela je da su napadi na medije, poput onih na The New York Times, Wall Street Journal i Washington Post, samo dio rastućeg globalnog trenda.

Riječ je o napadima na internetske poslužitelje koje cyber kriminalci, slanjem brojnih zahtjeva istodobno izvode s više računala zaraženih virusom, što dovodi do usporavanja i u konačnici "rušenja" ciljane internetske stranice.

The New York Times i Wall Street Journal objavili su da su napadi na njihove stranice izvedeni iz Kine, povezujući ih s objavljivanjem teksta o golemoj imovini obitelji kineskog premijera Wena Jiabaoa. No, kinesko ministarstvo vanjskih poslova te je optužbe odbacilo kao "neutemeljene".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DOS, MEDIJI, CYBER NAPADI, HAKERI