A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/iss-nasa-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

NASA je uspjela nakratko stupiti u kontakt s posadom ISS-a | Politika+
Znanost

PANIKA: NASA je uspjela nakratko stupiti u kontakt s posadom ISS-a

Posada je primila upute i radi na pomoćnom računalu kako bi uspostavila vezu.

Piše: PolitikaPlus

NASA je objavila da je izgubila kontakt sa Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS), vjerojatno zbog informatičkog problema, ali astronauti u stanici i inženjeri na tlu rade na uspostavi komunikacije.

U utorak nakon 15 sati po srednjoeuropskom vremenu međunarodna svemirska stanica je izgubila kontakt sa Zemljom, navela je američka svemirska agecnija u priopćenju. Glavno računalo koje prati parametre na ISS-u je zamijenjeno pomoćnim sustavom, ali ono ne omogućuje komuniciranje putem uobičajene satelitske veze.

NASA je uspjela nakratko stupiti u kontakt s posadom ISS-a dok je nadlijetala kontrolne stanice u Rusiji, oko 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. Posada je primila upute i radi na pomoćnom računalu kako bi uspostavila vezu.

Trenutačni zapovjednik ISS-a Kevin Ford je rekao da se sve odvija dobro u stanici i da posada radi. U ISS-u je trenutačno šest članova posade: dvojica Amerikanaca, trojica Rusa i jedan Kanađanin.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

astronauti, iss, nasa