A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/cinestar-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

10 godina Blitz-CineStara: 18,5 milijuna gledatelja i 1.500 premijera | Politika+
Kultura

FILM: 10 godina Blitz-CineStara: 18,5 milijuna gledatelja i 1.500 premijera

'Posao prikazivanja filmova podigli smo doslovno iz pepela.'

Piše: PolitikaPlus

Blitz-CineStar, najveći hrvatski kinoprikazivač, obilježava 10 godina od osnivanja i otvaranja prvog hrvatskog multipleksa koji od 2003. djeluje u zagrebačkom Branimir centru. Kroz deset godina Blitz-CineStar je otvorio 10 multipleksa u Hrvatskoj i 1 u susjednoj Bosni i Hercegovini, stvorivši lanac od ukupno 11 multipleksa sa 79 dvorana i 13 860 sjedala.

"U jednom smo desetljeću uspjeli izgraditi mrežu najmodernijih multipleksa u najvećim gradovima, digitalizirali smo kina u potpunosti i ono najvažnije, vratili publiku pred velika platna."

„Iznimno smo ponosni na ovih deset godina, prvenstveno stoga jer su bile prijelomne za kinoprikazivaštvo u Hrvatskoj. Posao prikazivanja filmova podigli smo doslovno iz pepela. U jednom smo desetljeću uspjeli izgraditi mrežu najmodernijih multipleksa u najvećim gradovima, digitalizirali smo kina u potpunosti i ono najvažnije, vratili publiku pred velika platna. Bilo je to uzbudljivo razdoblje od velike važnosti za cjelokupnu kino industriju u nas.“, prigodno kaže Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara.

Tijekom obilježavanja desete obljetnice Blitz-CineStar će koristiti redizajnirani slavljenički logotip, kojim se ističe povezanost publike, filmova i okruženja u kojem se oni gledaju i doživljavaju.

U
Blitz-CineStaru svojih 10 godina oslikavaju i brojkama: 18,5 milijuna posjetitelja, 900 000 projekcija, 1 500 premijernih filmova u 11 multipleksa. Kakoističu, od otvaranja prvog multipleksa CineStar, Hrvatska je postala dio svjetske kinoprikazivačke scene, a tvrde i da hrvatska publika unazad tih 10 godina niti u jednom segmentu nije zaostajala za hollywoodskom. Filmovi se u multipleksima CineStar počinju prikazivati istovremeno sa svjetskim premijerama, odnosno dan prije nego u Americi.

Blitz-CineStar posljednjih godina posvećuje iznimnu važnost i domaćim filmovima i podržava hrvatsku kinematografiju te je prošle godine svojim posjetiteljima članovima CineStar Loyalty Cluba ponudio duple bodove za gledanje domaće kinematografije tzv. akcija  Ponosni na domaći film. Izgrađen je i odnos prema filmovima nezavisne produkcije. Osim na redovnom kino programu, za nezavisne, art i dokumentarne filmove rezerviran je CineFest program u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

„Bilo je to desetljeće rada, velikog timskog rada na čije rezultate danas možemo biti i više nego ponosni. Izgradili smo kina, predivne dvorane, uveli najbolju svjetsku tehnologiju i ono najvažnije, stekli povjerenje posjetitelja. Brojnim CineStar uslugama osigurali smo pogodnosti za posjetitelje različitih dobnih skupina i filmskih ukusa. Stars Club kartice, Studentske i Senior kartice, organizirane školske projekcije, matineje i nezaobilazna Moja CineStar srijeda nude povoljniju kupnju karata i dodatne bonuse za korisnike. Razvijanjem web stranice i aplikacija za Iphone, Android, iPad osigurali smo preglednost filmske ponude i mogućnost online kupovine ulaznica. Tu je i CineStar Event centar, namijenjen poslovnim subjektima. Razvijali smo se intenzivno u svim mogućim segmentima i predanim radom izgradili snažan brend,“ kaže Damir Milinić, također član uprave Blitz-CineStara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Damir Milinić, film, kinodistribucija, kino, Hrvoje Krstulović, blitz, CineStar, Blitz-CineStar