Turizam

TURIZAM: Valamar u travnju na Krku otvara obnovljeni kamp s wellnessom

Kamp Krk zapravo je novo ime kampa Politin, koji će nakon obnove i repozicioniranja s tri na četiri zvjezdice od dosadašnjeg naturističkog kampa postati tzv. tekstilni kamp.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Hotelska grupacija Valamar u drugom dijelu travnja ove godine otvorit će obnovljeni Kamp Krk u blizini grada Krka na istoimenom otoku koji će kao prvi kamp u Hrvatskoj nuditi wellness i posebne sadržaje za tinejđžere, a u čiju je rekonstrukciju i tržišno repozicioniranje Valamar uložio 16 milijuna kuna, doznaje se iz Valamara.

Kamp Krk zapravo je novo ime kampa Politin, koji će nakon obnove i repozicioniranja s tri na četiri zvjezdice od dosadašnjeg naturističkog kampa postati tzv. tekstilni kamp.

Radovi su već u tijeku, a kako ističu iz Valamara, uz wellness sadržaje imat će i bazen s grijanom vodom.

Ciljna skupina za kamp su obitelji s djecom, pri čemu izdvajaju i posebne sadržaje za tinejđere u sklopu Teens Cluba, prostora za društvene igre i sport, dok će za manju djecu urediti novo dječje igralište.

Kamp će biti opremljen i novim mobilnim kućicama u skladu s trendom luksuznog kampinga ('glamping' ili 'glamourous camping'), a koje osim kompletne vrhunske opreme (SAT TV, mikrovalna pećnica, aparat za kavu, klima uređaj i kuhinja) ima i po dvije sobe i dvije kupaonice, što je također novost u hrvatskoj kamp ponudi.

Od ostalih se razlikuje i po zasađenih 300 stabala maslina, jedinstvenim sustavom pročišćavanja otpadnih voda i navodnjavanja hortikulture s pročišćenom vodom.

U jednom dijelu kampa uredit će se i naturistička plaža kako bi se nastavila ta tradicija i zadovoljili 'stari' gosti koji to traže, a prema najavama s tržišta i bukingu u Valamaru već po otvaranju krajem travnja i u svibnju očekuju dobru popunjenost.

Za cijene iz Valamara kažu da će biti uobičajene za taj turistički segment odnosno kampove s četiri zvjezdica i kvalitetnijom ponudom.

Vjeruju i da će novi sadržaji kampa poput bazena i wellnessa produljiti sezonu rada tog kampa.

Grupacija Valamar upravlja s devet kampova koji su objedinjeni u jedinstveni brand "Kampovi na Jadranu"/"Camping on the Adriatic", od kojih je većina s tri zvjezdice, dok im je porečki kamp Lanterna, prema ocjeni njemačkog auto kluba ADAC jedan od četiri najbolja kampa u Hrvatskoj koji nose oznaku najviše kvalitete (pet zvjezdica) "Best Camping".

Tu oznaku ima 144 kampa u Europi, a Lanterna je i članica Leading Camping Europe, prestižne europske asocijacije 32 najbolja kampa u Europi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KAMP POLITIN, Kamp Krk, WELLNESS, VALAMAR, KAMPOVI