IT

IT KONFERENCIJA: Stephane Garelli, autor Godišnjaka svjetske konkurentnosti dolazi na WinDays13 u Umagu

'Želimo na ovogodišnjim WinDaysima stvoriti strateški okvir, kojeg bi zajedničkim snagama donijeli gospodarstvenici, akademska zajednica i predstavnici vlasti.'

Piše: PolitikaPlus

Poslovni i tehnološki program WinDays13 konferencije, koja će se pod sloganom „Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh.“ održati u Umagu od 22. do 26. travnja, predstavio je danas Microsoft Hrvatska. WinDays13 Business stavlja naglasak na trendove i promjene gospodarstva na pragu nove industrijske revolucije, dok će WinDays13 Technology sa 125 predavanja vodećih IT profesionalaca donijeti pregled ključnih tema i trendova u toj grani industrije. WinDays konferencija održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

"Ove ćemo godine na WinDaysima stvorili i posebnu skupinu predavanja vrhunskih stručnjaka, koji će predstaviti ključne Microsoftove tehnologije i proizvode „ab ovo“, odnosno od samoga početka. Nazvali smo to „back to basics“ predavanjima."

- Da ne ostane sve na pukim pričama, želimo na ovogodišnjim WinDaysima stvoriti strateški okvir, kojeg bi zajedničkim snagama donijeli gospodarstvenici, akademska zajednica i predstavnici vlasti. A rezultate toga ćemo krajem godine provjeriti na zasebnom događanju – istaknuo je Hrvoje Kapetanović, direktor sadržaja WinDays13 Business konferencije.

Poslovni dio konferencije će se baviti podizanjem konkurentnosti, stvaranjem novih radnih mjesta te ubrzanim rastom domaćeg gospodarstva, kako bi se što uspješnije uklopilo u europski okvir. Preduvjeti za to su bliska suradnja akademske i poslovne zajednice te stvaranje tehnološki naprednog i sofisticiranog društva. Sudionici će dobiti uvid u budućnost poslovanja u četvrtoj industrijskoj revoluciji, kao i najbolje primjere prakse uspješnih tvrtki, sveučilišta ili institucija.

Koji su izazovi u podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva objasnit će Stephane Garelli, profesor na International Institute for Management Development (IMD), autora Godišnjaka svjetske konkurentnosti. Hrvatsko Nacionalno vijeće za konkurentnost koristi upravo njihovu ljestvicu za usporedbu hrvatske konkurentnosti s ostalim gospodarstvima. Profesor Garelli predvodi i World Competitiveness Center na spomenutom IMD-u i profesor je sveučilišta u Lausanni. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak govorit će o inovacijskoj i industrijskoj strategiji Hrvatske, a predavanja će imati i vodeći svjetski stručnjaci kao što su profesorica Silvija Gradečak s MIT-a i Tamim Asfour s Karlsruhe Institute of Technology.

Microsoft će ugostiti desetak novih predavača, među kojima su i Paula Januszkiewcz, stručnjakinja za sigurnost te Hrvoje Benko, jedan od Hrvata zaposlenih u Microsoft Research.

- Ove ćemo godine na WinDaysima stvorili i posebnu skupinu predavanja vrhunskih stručnjaka, koji će predstaviti ključne Microsoftove tehnologije i proizvode „ab ovo“, odnosno od samoga početka. Nazvali smo to „back to basics“ predavanjima, na kojima će primjerice razvojni inženjeri moći konačno naučiti čemu služi System Centar, a zauzvrat će sistemski inženjeri moći uvidjeti što je zapravo taj ASP.NET kojeg pokreću na svome Windows Serveru. Želimo omogućiti svima da osvježe ili tek steknu osnovna znanja, i to kroz zanimljive priče najboljih WinDays predavača – najavio je Tomislav Tipurić, direktor sadržaja WinDays13 Technology konferencije.

Predstavnici Microsofta podsjetili su sve zainteresirane kako kotizacija za Technology i Business konferenciju WinDays13 iznosi 6857,50 kuna. Za Technology je cijena 5031,25 kuna, a za Business 2587,50 kuna. Za early bird prijave iznosi 5962,50 kuna za oba dijela konferencije, odnosno 4375 kuna za Technology te 2250 kuna za Business. Razdoblje early bird prijava traje do 3. ožujka 2013. Sve su cijene izražene s PDV-om.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Tomislav Tipurić, Hrvoje Kapetanović, microsoft, windays13, windays, Stephane Garelli