A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bandić u Bruxellesu: Potpisana deklaracija glavnih gradova EU | Politika+
Zagreb

DEKLARACIJA: Bandić u Bruxellesu: Potpisana deklaracija glavnih gradova EU

U Deklaraciji se ocjenjuje da glavni gradovi imaju presudnu ulogu u osiguranju blagostanja za Europsku uniju i njezine države članice.

Piše: PolitikaPlus

Na kraju radnog susreta u Briselu, gradonačelnici glavnih gradova Europske unije, među kojima je bio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisali su zajedničku deklaraciju s naslovom: Pametan, održiv i inkluzivan rast: Glavni gradovi EU – presudni partneri za strategiju Europa 2020.

 

U Deklaraciji se ocjenjuje da glavni gradovi imaju presudnu ulogu u osiguranju blagostanja za Europsku uniju i njezine države članice. Oni nisu samo ključna sastavnica imidža Europske unije u svijetu, njezina kulturnog identiteta i privlačnosti, već ujedno i moćni motori konkurentnosti, zapošljavanja i inovacija.

 

Istovremeno, u tim se gradovima može pronaći i koncentracija problema Europe, uključujući sve veće socijalne i gospodarske razlike. Glavni gradovi svojevrsni su laboratoriji u kojima se moraju pronaći rješenja za socijalne i gospodarske probleme EU.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

deklaracija, bruxelles, milan bandić