Hrvatska

REAKCIJA: Gradonačelnik Trilja: Sanacija derutnog mosta je u planu, ali treba nam i do milijun kuna...

'Uputit ćemo molbu svima koji mogu pomoći da bi se projekt dovršio.'

Piše: Ivan Klarić
'Grad je osigurao minimalna sredstva za ovu godinu za drvenu konstrukciju. Za sada grad brine na način da se osigurava redoviti pregled i održavanje. Mogućnosti su sada takve a vjerujem da ce doći do cjelovitog rješenja uskoro.'

Nakon što su iz triljskog ogranka HDSSD-a upozorili na više no derutno stanje u kojem se nalazi triljski viseći most u dijelu grada Stari most, o čemu je PolitikaPlus izvjestila, kontaktirali smo i triljskog gradonačelnika Ivana Šipića s pitanjem da li je u planu sanacija mosta i kada će se to dogoditi. Evo što nam je triljski gradonačelnik odgovorio.

- Sanacija starog mosta u Trilju je otvoreni problem za koji ćemo naći rješenje. Napravili smo projekt sanacije. Potrebno je 500.000 kuna za minimalnu sanaciju. Cijeli projekt je gotovo milijun kuna. Želja je riješiti taj problem cjelovito, poručuje Šipić i dodaje.

- Da bi to uspjeli potrebna je pomoć nadležnih institucija na višem nivou. Uputit ćemo molbu svima koji mogu pomoći da bi se projekt dovršio. Grad je osigurao minimalna sredstva za ovu godinu za drvenu konstrukciju. Za sada grad brine na način da se osigurava redoviti pregled i održavanje. Mogućnosti su sada takve a vjerujem da ce doći do cjelovitog rješenja uskoro, kazao nam je Šipić. A mi se nadamo da će do sanacije skoro i doći jer je stanje mosta uistinu derutno i svaki prelazak preko njega je u najmanju ruku opasan.

 

>> HDSSD: Do kada će građani Trilja riskirati vlastite živote prelazeći preko derutnog visećeg mosta!?

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDSSD, IVAN ŠIPIĆ, MOST, TRILJ