A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/elektricni-automobil-punjenje-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Povjerenik Kallas: Europa treba milijune novih postaja za napajanje električnih vozila | Politika+
4kotača

ZAOSTAJANJE?: Povjerenik Kallas: Europa treba milijune novih postaja za napajanje električnih vozila

Želi se prevladati zastoj u razvoju električnih vozila i vozila na plin jer ne postoji mreža postaja za njihovo napajanje.

Piše: P/H

Europa će zaostati za Kinom, Japanom i Sjedinjenim Državama ako ne prihvati prijedlog zakona o gradnji milijuna novih postaja za napajanje električnih vozila i vozila na plin, upozorio je europski povjerenik za promet Siim Kallas.

Povjerenik Kallas otvorio je prvu ministarsku raspravu o tom prijedlogu koji neki u industriji smatraju najznačajnijim do sada kada je riječ o alternativnim gorivima.

Tom inicijativom želi se prevladati zastoj u razvoju električnih vozila i vozila na plin jer ne postoji mreža postaja za njihovo napajanje.

"Naši konkurenti Japan, Kina i SAD napreduju prema tim ciljevima", rekao je Kallas na sastanku ministara prometa EU-a u ponedjeljak.

Kada je riječ o zabrinutosti država članica zbog cijene, strogih ciljeva i roka za njihovo ostvarenje do 2020., Kallas je kazao da je Europska komisija spremna biti fleksibilna te da će trošak snositi privatni sektor.

"Moja opća ideja je da bi potrebna ulaganja trebala doći iz privatnog sektora", rekao je, dodajući da je industrija podržala taj prijedlog.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ELEKTROMOBILI, ELEKTRIČNA VOZILA, Siim Kallas