Hrvatska

FOTO: Ante Gotovina u prijateljskom ozračju ručao s oba Ostojića i Kotromanovićem!

Nije poznato gdje su točno, ali riječ je o zagrebačkom restoranu.

Piše: Vanja Deželić

Aktivisti iz pokreta Occupy Croatia snimili su zanimljivu fotografiju, na kojoj Ante Gotovina sjedi s nekoliko ministara! Odmah su je objavili na svojoj Facebook stranici!

Nije poznato ni iz kojeg su se razloga našli, ništa nije isključeno. No u više je navrata nedavno oslobođeni general tvrdio da u politiku sigurno neće ulaziti. Tako je odbio i skup umirovljenih generala, na kojem se govorilo čak i o rušenju Vlade

Nije navedeno gdje je fotografija nastala, ali riječ je o nekom od restorana u Zagrebu. Na njoj se jasno vide Ante Kotromanović, uz kojeg sjedi Ante Gotovina, dok su s druge strane Rajko i Ranko Ostojić.

Nije poznato ni iz kojeg su se razloga našli, ništa nije isključeno. No u više je navrata nedavno oslobođeni general tvrdio da u politiku sigurno neće ulaziti. Tako je odbio i skup umirovljenih generala, na kojem se govorilo čak i o rušenju Vlade.

- Gotovina je na Trgu, ali i u kasnijim intervjuima, posebice u razgovoru za Kurir kada je pozvao odbjegle Srbe da se vrate u Hrvatsku, govorio sve ono što od njega desničari nisu očekivali. Zapravo, od izlaska iz haškog pritvora Gotovina radi sve suprotno od onoga što su oni očekivali - komentirao je po dolasku generala u Hrvatsku politički analitičar Žarko Puhovski.

Sigurno je da će ovim potezom ići na ruku kritičarima koji su tvrdili da se Gotovina previše približio vladajućoj koaliciji. Ako je uistinu i počeo koketirati s vladajućima razočarat će mnoge koji su pozdravili njegove nastupe u javnosti, u kojima je pomirljivo govorio o prošlosti i okrenuo se budućnosti.

- General Gotovina oduševio je hrvatsku ljevicu za koju je sve do 16. studenog 2012. godine bio okrutni ratni zločinac, kriminalac i narkoman, a od toga dana, nenadano, general gospodin i idealni predstavnik građanske Hrvatske koji se, eto, ne želi sjećati rata, koji poziva Srbe da se vrate u Hrvatsku i koji ističe na prvo mjesto činjenicu da su Zadar i Hrvatsku branili građani svih nacionalnosti, a pritom uopće ne spominje ni pobjede, ni poginule, ni Hrvatsku, ni Oluju, ni branitelje ni Šuška - napisao je u tekstu "Narod se pita je li ovo naš Gotovina?" urednik Hrvatskog lista Ivica Marijačić.

Nakon fotografije s redom "lijevim" ministrima aktualne vlasti ljudi poput Marijačića dobit će 'krila'. A opet, možda je samo riječ o druženju s velikim prijateljem Antom Kotromanovićem.

 

>> Gotovina je učinio sve suprotno od onoga što su očekivali, zato ga kritiziraju

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

occupy croatia, ante kotromanović, ante gotovina