Tvrtke

KRITIKE: Jozo Marić: Brodosplit zastrašuje radnike i vodi kazneni postupak

'Takvi navodi poslodavca su neprofesionalni, neozbiljni i neuobičajeni. Na taj način poslodavac zastrašuje i sindikate i radnike u Brodosplitu.'

Piše: PolitikaPlus

Voditelj regionalnog ureda Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić neugodno je iznenađen što se u današnjem priopćenju Brodosplita izvješćuje da je predsjednik njegove uprave Tomislav Debeljak izvrgnut prijetnji smrću i navodi kako je "osumnjičenom zaposleniku dano pravo da uloži svoju obranu te je radi sprječavanja utjecanja na svjedoke udaljen s radnog mjesta do završetka postupka".

"To nije kazneni postupak i ne može poslodavac na takav način postupati i preuzimati ono što je u ovlasti sudova ili represivnih tijela. Takvi navodi poslodavca su neprofesionalni, neozbiljni i neuobičajeni. Na taj način poslodavac zastrašuje i sindikate i radnike u Brodosplitu", rekao je Marić.

Splitska policija priopćila je kako do danas poslijepodne nije zaprimila nikakvu prijavu o prijetnji smrću Debeljaku.

U priopćenju Brodosplita se navodi kako je "visoko pozicionirana osoba Brodosplita" primila telefonski poziv zaposlenika s prijetnjom smrću predsjedniku uprave Brodsplit-Brodogradilišta d.o.o. Tomislavu Debeljaku.

Neki su mediji izvijestili kako je radnik koji je navodno uputio prijetnju Debeljaku sindikalac Zvonko Šegvić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav debeljak, brodosplit, jozo marić