Hrvatska

AFERA: Pusić o 'slučaju Plinacro': Sve će biti po zakonu. Milanović: To mi je neprihvatljivo!

'Ako je bilo gdje prekršen zakon, apsolutno će biti sankcije.'

Piše: PolitikaPlus

Prva potpredsjednica Vlade i potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je da će u vezi "slučaja Plinacro" sve biti po zakonu i pravilima.

Prvo moram reći veselu vijest da će slovenski parlament vrlo vjerojatno 2. travnja imati ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora na svom dnevnom redu

Pusić je to kazala nakon današnje sjednice Vlade na novinarsko pitanje u vezi afere koja je izbila nakon što je u medijima objavljeno da je suprug ministrice graditeljstva Zlatko Taritaš navodno nezakonito zaposlen u Plinacrou.

"Prvo moram reći veselu vijest da će slovenski parlament vrlo vjerojatno 2. travnja imati ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora na svom dnevnom redu, a što se tvrtki i poslovanja tiče, sve će biti po zakonu i pravilima i ništa izvan toga", rekla je Pusić.

Na upit hoće li doći do smjena, Pusić je odgovorila da to "ne znači ništa od toga" tj. da će se sankcionirati ako je prekršen zakon.

"Ako je bilo gdje prekršen zakon, apsolutno će biti sankcije. To su okviri unutar kojih mi funkcioniramo i tako ćemo funkcionirati i nadalje", rekla je Pusić.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš članica je HNS-a, a njen suprug zaposlen je u listopadu u državnoj tvrtki Plinacro.

 

Premijer Zoran Milanović nije propustio komentirati ovaj slučaj, koji mu je neprihvatljiv, ali ne i jednak kao onaj Sauchin.

- Meni je to neprihvatljivo. Mi u SDP-u ne zapošljavamo nikoga i nema šanse da se zaposli netko tko je u takvim odnosima s nekim od nas. I od drugih članova vladajuće koalicije očekujem da se tako ponašaju. Ako im to nije jasno, a nisu iz moje stranke, podsjetit ću ih neki put i tu ću morati u hodu tražiti crtu tolerancije i postavljati kriterije - komentirao je premijer.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vesna pusić, vlada, plinacro