Tvrtke

PLINACRO: Vrdoljak: Ostavkom je Antunović postupio odgovorno i s time politika nema veze

'Uprava nije funkcionirala kako su od nje očekivale i Vlada i nadzorni odbor i radnici.'

Piše: Vanja Deželić

Predsjednik Uprave Plinacro-a Mladen Antunović podnio je danas ostavku zbog nefunkcioniranja Uprave, loše percepcije tvrtke u javnosti i tereta koji predstavlja vladajućoj koaliciji i Hrvatskoj narodnoj stranici (HNS).

 

>> ANALOGIJA Mladen Antunović pojasnio što stoji iza njegove ostavke

 

>> Pusić o 'slučaju Plinacro': Sve će biti po zakonu. Milanović: To mi je neprihvatljivo!

Podnosim ostavku zbog nefunkcioniranja Uprave i kako ne bih bio teret HNS-u i koaliciji, rekao je Antunović na konferenciji za novinare. Dodao je da će službeni dopis ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku o ostavci uputiti odmah nakon konferencije za novinare.

 

 

VRDOLJAK: U slučaju Plinacroa nisam zadovoljan visinom realiziranih investicija, Uprava nije funkcionirala kako su od nje očekivale i Vlada i nadzorni odbor i radnici, a sama Antunovićeva ostavka je na mjestu

Kaže da ne žali ni za čim što je napravio u svom mandatu, odnosno niti zbog oglašavanja, niti zbog zapošljavanja muža ministrice graditeljstva Anke Mrak-Taritaš, kao niti zbog suradnje s odvjetničkim društvom u kojem je jedna od partnerica Ivana Saucha, supruga Tomislava Sauche, predstojnika Ureda premijera Zorana Milanovića.

 

- Jedino zbog čega žalim i zbog čega se djelomice osjećam krivim jest činjenica da sam članovima uprave dao punomoć da samostalno vode poslove društva, rekao je Antunović, te dodao da mu je to bila najveća pogreška u zadnjih godinu dana i od tada kreću svi njegovi problemi u Plinacru.


Antunović je ustvrdio kako je riječ o njegovoj samostalnoj odluci, te da mu nije poznato tko će ga naslijediti.

 

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je da ova ostavka nije rezultat nezakonitih aktivnosti već loših poslovnih rezultata i stvaranja negativnog imidža te tvrtke u javnosti.

- Već sam prije nekoliko mjeseci rekao da ću prije ocjene rada uprava javnih poduzeća pričekati revidirane podatke o poslovnim rezultatima u 2012. godini. U slučaju Plinacroa nisam zadovoljan visinom realiziranih investicija, Uprava nije funkcionirala kako su od nje očekivale i Vlada i nadzorni odbor i radnici, a sama Antunovićeva ostavka je na mjestu. To je od njega odgovorno ponašanje nakon što se u javnosti stvorio negativan imidž o tvrtki kojoj je bio na čelu - kazao je Ivan Vrdoljak.

Također, spomenuo je i da peteročlanu upravu Plinacroa Vlada smatra prevelikom pa će se uskoro donijeti odluka kojom će broj članova Uprave smanjiti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hns, mladen antunović, plinacro