A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/ford-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

GM, Ford i Chrysler: Najbolja prodaja na tržištu SAD-a od 2007. | Politika+
4kotača

PROCVAT: GM, Ford i Chrysler: Najbolja prodaja na tržištu SAD-a od 2007.

Ukupno je u SAD-u u prošlom mjesecu prodano 1,45 milijuna vozila, 3,4 posto više nego u istom mjesecu prošle godine i najviše u proteklih pet godina.

Piše: PolitikaPlus

Američki automobilski divovi General Motors, Ford i Chrysler izvijestili su da su ožujku zabilježili najbolju prodaju na američkom tržištu od 2007. na valu procvata potražnje koju su potaknuli povoljni krediti i jače gospodarstvo.

Ukupno je u SAD-u u prošlom mjesecu prodano 1,45 milijuna vozila, 3,4 posto više nego u istom mjesecu prošle godine i najviše u proteklih pet godina, zahvaljujući jačanju gospodarstva i povoljnim kreditima koji su potaknuli kupce i kompanije na odlazak u autosalone, pokazali su u utorak podaci specijalizirane internetske stranice Autodata.

To je najveća brojka od 2007., kazali su poslovni čelnici i analitičari, potvrdivši procjenu da će u cijeloj godini prodaja premašiti 15 milijuna vozila.

U veljači prodaja je na godišnjoj razini porasla 3,7 posto, uz prodanih 1,19 milijuna vozila.

GM je objavio da je u ožujku prodao najviše automobila od 2007. "zahvaljujući jačanju gospodarstva i novim proizvodima". Prodaja im je porasla šest posto, na 245.950 prodanih vozila.

Chrysler je izvijestio da je prodao 171.606 vozila, pet posto više nego u istom mjesecu prošle godine te najviše od prosinca 2007., dok je Ford prodao 236.160 vozila, najviše od svibnja 2007., povećavši prodaju za šest posto.

"Nismo se u potpunosti potpuno vratili na predrecesijsku razinu, ali industrija je sa svakim mjerecom sve bliže potpunom oporavku", zaključila je analitičarka Edmunds.coma Jessica Caldwelle.

Automobilsko tržište u SAD-u oporavlja se nakon višegodišnjeg bolnog procesa preustroja proizvođača i urušavanja potražnje pod utjecajem financijske krize u 2008.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAD, FORD