A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/facebook-home-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Facebook Home: Zuckerberg predstavio svoje sučelje za pametne telefone | Politika+
IT

FACEBOOK SVUDA: Facebook Home: Zuckerberg predstavio svoje sučelje za pametne telefone

Moći će se 'skidati' od 12. travnja s Google Play trgovine online.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Mark Zuckerberg u četvrtak u Menlo Parku u Kaliforniji predstavio je "Facebook Home", softver dizajniran za Android kojem je Facebook početni zaslon, na telefonu pripremljenom za taj sustav kojeg će proizvoditi tajvanska grupa HTC, a u Sjedinjenim Državama prodavat će se preko operatera AT&T.

Na konferenciji za novinare u sjedištu svoje tvrtke direktor i osnivač društvene mreže rekao je da novi program želi u središte djelovanja tih uređaja "staviti ljude, a ne aplikacije".


Softver koji će omogućiti korisnicima da pristupe svojoj stranici na Facebooku čim uključe telefon, moći će se 'skidati' od 12. travnja s Google Play trgovine online.Jedna verzija trebala bi biti dostupna u Europi idućih mjeseci, najavila je grupa koja "Facebook Home"
upravo prilagođuje tabletima.

Softver će prodavati i grupa HTC koja će proizvoditi telefone pripremljene s pristupnim zaslonom Facebook. Nazvan HTC First taj će se telefon u SAD-u prodavati za 100 dolara.Facebook odsad želi pratiti svoje korisnike, kojih je više od milijardu, na mobitelima kao i multifunkcijskim telefonima i tabletima.

Zuckerberg je rekao da Facebook odsad želi više zarađivati na mobitelima, koji su budućnost informatičkog sektora, nego na klasičnim računalima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

facebook home, mark zuckerberg, facebook