A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/papa-frane-130.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Papa Franjo na prvu dužnost u Kuriji imenovao franjevca | Politika+
Hrvatska

OČEKIVANO: Papa Franjo na prvu dužnost u Kuriji imenovao franjevca

Jose Rodriguez Caraballo (59), koji se smatra nasljednikom naukovanja svetog Franje Asiškoga postao je drugi čovjek kongregacije koja nadzire sve crkvene redove.

Piše: PolitikaPlus

Papa Franjo je objavio svoje prvo imenovanje u Rimskoj kuriji otkako mu je počeo pontifikat i za zamjenika prefekta Kongregacije za ustanove posvećenog života imenovao španjolskog franjevca Josea Rodrigueza Caraballa, stoji u priopćenju Vatikana.

Jose Rodriguez Caraballo (59), koji se smatra nasljednikom naukovanja svetog Franje Asiškoga postao je drugi čovjek kongregacije koja nadzire sve crkvene redove. Kongregacije za ustanove posvećenog života odgovorna je i za muške i za ženske redove i družbe, svjetovne institute i zajednice posvećenog života Katoličke Crkve, a njezin je aktualni prefekt brazilski kardinal Joao Braz de Aviz.

Promatrači u Vatikanu uskoro očekuju i ostala ključna imenovanja koja bi mogla ukazati na namjere novoga Pape kada je riječ o reformi "uprave" Katoličke crkve, već godinama suočene s nizom skandala.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crkva, franjevci, papa franjo, vatikan