A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hotel-marina-selce-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Turistički je veljača bila sjajan mjesec jer je broj noćenja porastao | Politika+
Turizam

DZS: Turistički je veljača bila sjajan mjesec jer je broj noćenja porastao

Kod noćenja još se zadržao minus, ali je smanjen na 1 posto s 589 tisuća noćenja u prva dva ovogodišnja mjeseca.

Piše: PolitikaPlus

U Hrvatskoj je u veljači u svim komercijalnim smještajnim objektima boravilo 135,2 tisuće turista koji su ostvarili 311,4 tisuće noćenja, što su porasti od 15,2 posto u dolascima i 9,5 posto u noćenjima u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Takvi porasti u veljači pridonijeli su, nakon slabog siječnja, poboljšanju turističke slike za prva dva mjeseca ove godine u kojima je u Hrvatskoj bilo 2,5 posto više turista nego lani ili njih 243 tisuće.

No, kod noćenja još se zadržao minus, ali je smanjen na 1 posto s 589 tisuća noćenja u prva dva ovogodišnja mjeseca.

Veljača je turistički bila zanimljiva i po znatnom porastu broja domaćih turista i njihovih noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine - bilo ih je 16,8 posto više ili 66,6 tisuća, dok su sa 150,5 tisuća noćenja u plusu od 5,4 posto.

Stranih turista u veljači je došlo 13,7 posto više ili 68,6 tisuća, a sličan porast, od 13,5 posto, ostvarili su i s 161 tisućom noćenja.

U strukturi noćenja stranih turista u veljači ove godine na prvom mjestu s udjelom od 15,6 posto su Slovenci, koje s 11 posto udjela slijede Talijani i s 10,3 posto Austrijanci. Nijemci su tek na petom mjestu s udjelom od 8 posto, iza turista iz BiH koji su u stranim noćenjima u veljači ove godine imali udjel od 9,2 posto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

noćenje, turizam, DZS