A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/papa-frane-121.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Papa Franjo: Licemjerje potkopava vjerodostojnost crkve | Politika+
Hrvatska

HOMILIJA: Papa Franjo: Licemjerje potkopava vjerodostojnost crkve

Naslijedio je nastojanja crkve da povrati vjerodostojnost nakon niza skandala, uključujući i one izazvane svećeničkim seksualnim zlostavljanjima djece.

Piše: PolitikaPlus

Papa Franjo je rekao da svećenstvo i kršćani ne smiju izdati Božju riječ svojim djelima jer bi time potkopali vjerodostojnost Katoličke crkve.

Franjo, izabran prije mjesec dana, naslijedio je nastojanja crkve da povrati vjerodostojnost nakon niza skandala, uključujući i one izazvane svećeničkim seksualnim zlostavljanjima djece.

Papa je govorio u papinskoj Bazilici Svetog Pavla izvan zidina gdje je vodio misu a ranije je na trgu Svetog Petra pozdravio hodočasnike i pripadnike lokalne crkve.

"Nedosljednost dijela svećenika i vjernika u onome što govore a što čine, između riječi i načina života, potkopava vjerodostojnost crkve", rekao je Papa u svojoj homiliji. "Oni koji nas slušaju i promatraju moraju u našim djelima vidjeti ono što čuju iz naših usta", rekao je Papa istaknuvši da se tako "slavi Bog".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crkva, svećenici, papa franjo, vatikan