A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/papa-frane-130.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Papa Franjo zaredio deset novih svećenika, među njima Ivana Mladinea | Politika+
Hrvatska

VATIKAN : Papa Franjo zaredio deset novih svećenika, među njima Ivana Mladinea

Papa Franjo je nove svećenike upozorio da budu pastiri, a ne činovnici.

Piše: PolitikaPlus

Papa Franjo u nedjelju je zaredio deset novih svećenika u bazilici svetog Petra, među njima i Splićanina Ivana Mladinea.Papa je na četvrtu uskrsnu nedjelju (nedjelja Dobrog Pastira), koja je tradicionalno posvećena razmišljanju o duhovnim zvanjima, zaredio desetoricu novih svećenika, javlja agencija Ansa.

 

Papa je na kraju svečanosti porazgovarao sa svakim novim svećenikom, zagrlio ih je i poljubio u znak mira, uz pljesak vjernika nazočnih u bazilici svetog Petra.

Osim Mladinea, radi se o šestorici Talijana, dvojici Indijaca i jednom papinom sunarodnjaku iz Argentine. Središnji čin svečanosti bio je zaziv Duha svetoga i polaganje ruku pape Franje na buduće svećenike polegnute na tlu ispred oltara, nakon čega su dobili svećeničke štole i kazule.

 

Papa Franjo je nove svećenike upozorio da budu pastiri, a ne činovnici."Budite pastiri, a ne činovnici. Budite vodiči, a ne posrednici. Budite uvijek primjer dobrog vodiča koji nije došao da mu se služi, već koji će biti u službi", rekao je argentinski papa novim svećenicima "Udijelite svima Božju riječ koju ste i sami primili s veseljem, sjetite se vaših majki, baki, vjeroučitelja koji su vam prenijeli Božju riječ i vjeru" dodao je papa Franjo.

 

Papa je na kraju svečanosti porazgovarao sa svakim novim svećenikom, zagrlio ih je i poljubio u znak mira, uz pljesak vjernika nazočnih u bazilici svetog Petra.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rim, vatikan, papa franjo, svećenici, crkva