Hrvatska

OPTUŽBE: HDZ: Kerumovi kauboji ucjenjuju i mobingiraju splitska poduzeća

"Mi ćemo takve radnje prijaviti DIP-u", najavio je.

Piše: PolitikaPlus
Keruma i Nevenku Bečić pozvao je da se, ako ih ne mogu prikupiti dovoljan broj, za potpise potpore obrate HDZ-ovoj koaliciji u Splitu koja će im ustupiti dio svojih potpisa.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić optužio je danas gradonačelnika Željka Keruma i njegovu sestru Nevenku Bečić da vrše mobing nad zaposlenicima gradskih tvrtki prisilno tražeći potpise potpore njihovoj kandidaturi za gradonačelnika i županicu, najavivši da će ih HDZ prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu.

Škorić je na konferenciji za novinare rekao kako je HDZ zadnjih nekoliko dana zaprimio više dojava zaposlenika gradskih tvrtki, najviše iz Vodovoda i Prometa, koji se žale da su gradonačelnik i predsjednica Gradskog vijeća na njih vršili pritisak kako bi im potpisali potporu.

Istaknuo je da su Kerum i Bečić u tim tvrtkama u posljednje četiri godine zaposlili brojnu rodbinu, "prijatelje i pajdaše", te instalirali gotovo cijeli rukovodeći kadar, koji, pa čak i sindikalni povjerenici, vrše pritisak na radnike da potpišu potporu njihovoj kandidaturi.

"To predstavlja klasičnu ucjenu i mobing Kerumovih kauboja", poručio je Škorić, ustvrdivši kako bi se takvim zlouporabama ovlasti trebala baviti policija, Državno odvjetništvo i inspekcija rada.

"Mi ćemo takve radnje prijaviti DIP-u", najavio je.

Istaknuo je da su zaposlenici gradskih poduzeća, pod stalnim strahom od gubitka posla, prinuđeni na potpisivanje, "što predstavlja grubo kršenje zakona i izbornog procesa".

Keruma i Nevenku Bečić pozvao je da se, ako ih ne mogu prikupiti dovoljan broj, za potpise potpore obrate HDZ-ovoj koaliciji u Splitu koja će im ustupiti dio svojih potpisa.

Škorić je izvijestio kako su HDZ-ovi kandidati za splitskog gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević i župana Zlatko Ževrnja izradili kodeks ponašanja kojim se zagovara kultura dijaloga i djelovanja u vrijeme predizborne kamapnje. Taj će kodeks proslijediti na potpisivanje ostalim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima.

Keruma je pozvao na javno sučeljavanje oko rješavanja gradskih problema, kako bi se vidjelo može li i želi gradonačelnik pomoći Splićanima. "Nadamo se da je otvaranjem Zapadne obale završen projekt povećanja vrijednosti imovine Keruma i company", poručio je Škorić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nevenka bečić, željko kerum, petar škorić, hdz