A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/croatia-airlines-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Krešimir Kučko: Na bolovanju 25 posto kabinskog osoblja Croatia Airlinesa?!? | Politika+
Tvrtke

TIHI ŠTRAJK: Krešimir Kučko: Na bolovanju 25 posto kabinskog osoblja Croatia Airlinesa?!?

''Imamo razloga vjerovati da se radi o 'bijelom štrajku' i protestu sindikata kabinskog osoblja.''

FOTO: Arhiv
Piše: P/H

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko danas je rekao da je na bolovanju 25 posto kabinskog osoblja te tvrtke i najavio da će zatražiti provjeru masovnog bolovanja jer su zbog toga otkazali 10 međunarodnih i tri domaća leta, no putnike su prevezli u suradnji s partnerima - preusmjeravanjem na druge zrakoplove ili najmom zrakoplova, a tako će, dodao je, biti i nadalje.

''Imamo razloga vjerovati da se radi o 'bijelom štrajku' i protestu sindikata kabinskog osoblja.''

"Jučer i danas 40 djelatnika kabinskog osoblja ili 25 posto zaposlenih u tom sektoru prijavilo je bolovanje što se nikad dosad nije desilo u Croatia Airlinesu", izjavio je Kučko novinarima na vidikovcu Zračne luke Zagreb. Naveo je da je Croatia Airliens zatražila službenu istragu nadležnih tijela o opravdanosti bolovanja i istragu o liječnicima koji su takva bolovanja odobrili.

Posebno ga čudi što se, kaže, cijela priča događa kad Croatia Airlines bilježi najbolje rezultate poslovanja - prvi kvartal je bio najbolji u povijesti tvrtke - 'riješili smo se dugovanja i pred nama je uspješna sezona'.

Na pitanje novinara zašto uprava sumnja u opravdanost bolovanja, Kučko je odgovorio da su tri od šest strukovnih sindikata potpisala novi kolektivni ugovor, a preostala tri nisu.

"Imamo razloga vjerovati da se radi o 'bijelom štrajku' i protestu sindikata kabinskog osoblja te neslaganjima s predloženim kolektivnim ugovorom", dodao je potvrdivši da uprava namjerava smanjiti broj slobodnih dana u cilju povećanja produktivnosti, a više ne može garantirati ni 15 dana godišnjeg odmora ljeti budući da tvrtka ima sezonski karakter. Sindikate koji nisu potpisali kolektivni ugovor pozvao je na nastavka pregovora.

Kučko je izvijestio da je dosad otkazano 10 međunarodnih i tri domaća leta, pa su putnike preusmjerili na letove partnera Croatia Airlinesa, Star Alliance, čime je, kaže, obuhvaćeno oko 350 putnika. Dodao je da šteta nije velika jer su putnike zbrinuli unutar tri sata, no trošak im predstavlja najam zrakoplova.

Štrajk se mora najaviti tri dana unaprijed i to bi nam dalo dovoljno vremena da putnike zbrinemo sami ili s partnerima, a sada smo morali zvati sve koji su na slobodnim danima, rekao je Kučko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sindikati, prosvjed, bijeli štrajk, croatia airlines, krešimir kučko