Hrvatska

AKCIJA: Occupy Croatia prikuplja stare mobitele koje će darovati Vladi

'Pokrećemo akciju prikupljanja starih mobitela i darivanja istih Vladi RH jer smatramo da je predviđenih 40 milijuna kuna za nabavku novih pametnije utrošiti na socijalna pitanja.'

Piše: PolitikaPlus

Aktivisti pokreta Occupy Croatia najavili su danas pokretanje akcije prikupljanja starih mobitela koje će darivati Vladi, koju zbog najave da će 40 milijuna kuna utrošiti za nabavku novih mobitela za državne službenike prozivaju za socijalnu neosjetljivost.

"Pokrećemo akciju prikupljanja starih mobitela i darivanja istih Vladi RH jer smatramo da je predviđenih 40 milijuna kuna za nabavku novih pametnije utrošiti na socijalna pitanja. Na stare se isto može razgovarati, a pretplatu mogu plaćati od svoje prevelike plaće. Ako Vlada RH ne zna kako na socijalu to utrošiti mi ćemo im besplatno objasniti", stoji u priopćenju Occupy Croatia.

Sve građane koji imaju stare mobitele, a ne koriste ih i žele ih pokloniti Vladi, pozivaju da ih u petak, 17. svibnja od 18 do 19 sati donesu na sjeverni dio zagrebačkog Trga Francuske Republike.

Occupy Croatia ističe i kako zagovara i propagira akciju križanja glasačkih listića na lokalnim izborima 19. svibnja, te pozivaju sve zainteresirane da dođu na taj trg i informiraju se o svrhi i cilju ove akcije. "Budite aktivni sudionici zbivanja, a ne robovi sustava!", poručuju u priopćenju.

Iz tog pokreta obavještavaju i da im je jedan administrator prije tri dana blokirao internetsku stranicu, te najavljuju da rad nastavljaju na novoj stranici.

"Koji je razlog toga možemo samo nagađati jer ima puno interesnih grupacija kojima ne odgovara naš rad. Njemu i par pojedinaca koji su upleteni u to želimo 'sreću' u daljnjem radu, ako ga uopće bude. Ova diverzija dosta je otupila oštricu djelovanja pokreta, ali mi se ne predajemo i nastavljamo s akcijama i našim radom dalje", zaključuju u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mobiteli, occupy croatia, aktivizam