Mojbiz

AKCIJA: Stanovi u Sopnici se iznajmljuju za 20 kuna po kvadratu!

'Nakon nekog vremena taj projekt nudi mogućnost građanima da im, ako odluče otkupiti taj stan, najam ulazi u ratu za otkup stana.'

Piše: PolitikaPlus

Ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš izvijestila je danas da je objavljen pravilnik o pravilima i uvjetima iznajmljivanja stanova u zagrebačkoj Sopnici, gdje država u vlasništvu ima osamdesetak stanova.

Pravilnik je objavljen jučer, a stanovi u Sopnici iznajmljivat će se za 20 kuna po četvornom metru plus režije i svi građani imaju mogućnost javiti se i iznajmiti ih, kazala je ministrica novinarima nakon današnje sjednice Vlade.

"Nakon nekog vremena taj projekt nudi mogućnost građanima da im, ako odluče otkupiti taj stan, najam ulazi u ratu za otkup stana", naglasila je Mrak-Taritaš.

U Hrvatskoj ljudi uglavnom žive u svojim nekretninama, ali mislim da se stvari mijenjaju i da mladi razmišljaju drukčije, a na ovom modelu vidjet ćemo kako dalje, dodala je ministrica.

Upitana hoće li se stanovi po istom modelu iznajmljivati i na drugim lokacijama, ministrica je kazala da će to biti moguće kada država otkupi određenu količinu stanova.

"Mi to razvijamo i razmišljamo koliko nam je sredstava potrebno. Krajem godine ćemo složiti model koji ćemo onda ponuditi", najavila je.

Sopnica je probni model i vidjet ćemo kroz taj model koje su prednosti i mane takvog projekta, zaključila je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stanovi, sopnica, akcija