A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/X-Y-Z/yahoo-tumblr3-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Yahoo! planira kupiti Tumblr za 1,1 milijardu dolara | Politika+
IT

PREUZIMANJE: Yahoo! planira kupiti Tumblr za 1,1 milijardu dolara

Bude li potvrđena, ta će transakcija biti najveća za Yahoo! otkad je prošle godine Marissa Mayer preuzela poziciju izvršnog direktora.

Piše: PolitikaPlus

Uprava Yahoo!a odobrila je sporazum o kupnji popularne blog platforme Tumblr za 1,1 milijardu dolara u gotovini, izvijestio je američki financijski dnevnik Wall Street Journal.

Bude li potvrđena, ta će transakcija biti najveća za Yahoo! otkad je prošle godine Marissa Mayer preuzela poziciju izvršnog direktora i mogla bi pomoći posrnulom internetskom pioniru da se ponovo približi mlađim korisnicima Interneta.

Ni Yahoo! niti Tumblr nisu željeli komentirati izvješće WSJ-a. No, Mayer planira danas u New Yorku održati konferenciju za novinare na kojoj će, kako je objavila kompanija, otkriti "nešto posebno."

Yahoo! je u potrazi za prilikama za akvizicije otkad je Mayer prošle godine preuzela poziciju izvršnog direktora i obećala da će oživjeti kompaniju koja je pokleknula pod pritiskom konkurencije iz Googlea.

Tumblr bi mogao biti ključan za strategiju Yahoo!a zbog popularnosti koju uživa među mlađim korisnicima Interneta. Istraživanje koje je ove godine provela grupa za prikupljanje internetskih podataka Survata pokazala je da je Tumblr popularniji od Facebooka među korisnicima u dobnoj skupini od 13 do 25 godina.

Iako Tumblr generira vrlo malo novca, njegov dolazak u obitelj Yahoo!a mogao bi osigurati pretraživaču nove izvore prihoda od oglašavanja i ostalih usluga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

wall street, tumblr