A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/google-202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otkrijte što je najbolje - Google, Yahoo, Bing ili neka druga tražilica? | Politika+
IT

PRETRAŽIVAČI: Otkrijte što je najbolje - Google, Yahoo, Bing ili neka druga tražilica?

Google je najpoznatija i najčešće korištena tražilica u povijesti interneta. Nastala je dosta davno.

Piše: PolitikaPlus

Svakako treba istaknuti da su web tražilice vrlo korisni alati. Pomažu nam pronaći slike, videe, tekstove, vijesti, web stranice... Web tražilice davno su nastale, kao jedne od prvih web komponenti interneta sličnoga današnjem. Sada su tražilice sastavni dio interneta, svi ih koriste.

Na blogu technonovosti testirano je pet popularnih web tražilica na svjetskoj razini:

Google je najpoznatija i najčešće korištena tražilica u povijesti interneta. Nastala je dosta davno. Sučelje je vrlo jednostavno, a postoji i iGoogle koji daje dašak kompliciranosti, ali i osobnosti ovoj tražilici. Odlična tražilica koji koriste gotovo svi i na čije rezultate smo navikli, no Google ima jedan veliki minus. Nadgleda svoje korisnike. Sve što upišete na najpopularnijoj tražilici svijeta, ostat će zabilježeno u vašem “Google dosjeu”.

Yahoo je također jedna od češće korištenih tražilica. Nudi kvalitetne rezultate pretrage i brojne dodatke koji pretragu čine zanimljivijom. Nema problema s očuvanjem privatnosti korisnika kao Google, no sličnih ekscesa je bilo. Naslovna stranica je vrlo komplicirana i zbrkana. Dizajneri baš i nisu bili uspješni, ali oke.

Bing je zadana tražilica na IE9, na Windows Phone i Windows 8. Vrlo zanimljiva tražilica iz Microsofta. Najvjerojatnije ima najbolji dizajn od svih tražilica na svijetu. Prekrasne slike se pojavljuju na njezinoj početnoj stranici. Rezultati pretrage su u redu. Slažu se sa stvarnim stanjem posjećenosti stranica. Privatnost je odlična.

DuckDuckGo tražilica je o kojoj smo već pisali. Njoj je privatnost korisnika najveći AS! Oni garantiraju kako vam nitko ne bilježi povijest pretraživanja, što je sjajno. Napokon se osjećate sigurno i slobodno. Rezultati su podjednaki Googleovima. DuckDuckGo ima sjajan dizajn i dodatke. Imate mogućnost izravno s te stranice pretraživati npr. Google, YouTube ili Wikipediju. Cool.

Dogpile vrlo je rijetko korištena tražilica u Hrvatskoj, no odlično prihvaćena u drugim Europskim zemljama. U Japanu je jedna od najpopularnijih tražilica. Ima sjajan dizajn i privatnost korisnika je odlična, no rezultati pretrage su pomalo ograničeni. Pretraga slika je nekvalitetna, a rezultati pretrage weba su loše ažurirani. Sve u svemu pomalo bijedno, ali simpatično.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tražilice, yahoo, bing, google