A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/okolis-zastita-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatska ima najbolji proračun emisija onečišćujućih tvari u zraku u Europi | Politika+
Hrvatska

PRIZNANJE: Hrvatska ima najbolji proračun emisija onečišćujućih tvari u zraku u Europi

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje europskim zemljama do deset milijuna stanovnika.

Piše: PolitikaPlus

Agencija za zaštitu okoliša izvijestila je kako je Hrvatska po treći puta nagrađena za najbolje izvješće o proračunu emisija onečišćujućih tvari u zrak sukladno zahtjevima Konvencije o dalekosežnom prekograničnom onečišćenju zraka (LRTAP Konvencija).

Prvu nagradu u konkurenciji između europskih zemalja do deset milijuna stanovnika naša je zemlja prethodno osvojila na Cipru 2010. godine, a drugu u Švedskoj 2011. godine, ističe u prioćenju Agencija za zaštitu okoliša

Nagrada je dodijeljena djelatnicima Agencije za zaštitu okoliša na godišnjem sastanku Radne skupine za inventar emisija i projekcije Europske informacijske i promatračke mreže u Istanbulu. Prvu nagradu u konkurenciji između europskih zemalja do deset milijuna stanovnika naša je zemlja prethodno osvojila na Cipru 2010. godine, a drugu u Švedskoj 2011. godine, ističe u prioćenju Agencija za zaštitu okoliša.

Hrvatska je stranka Konvencije o dalekosežnom prekograničnom onečišćenju zraka (LRTAP) kao i osam pripadajućih protokola koji sadrže obvezu smanjenja emisija pojedinačnih/određenih onečišćujućih tvari. Zbog obveza prema spomenutoj konvenciji u Hrvatskoj se godišnje izrađuje proračun emisija onečišćujućih tvari u zrak kao i izvješće o proračunu emisija.

Ključni podaci potrebni za izradu proračuna su podaci iz baza koje vodi Agencija za zaštitu okoliša (Registar onečišćenja okoliša, Baza podataka o emisijama hlapivih organskih spojeva i podaci pojedinih velikih stacionarnih izvora onečišćivača okoliša) te nacionalna energetska bilanca, Statistički ljetopisi i statistička industrijska izvješća kao i nacionalna baza podataka za cestovna vozila, priopćila je Agencija za zaštitu okoliša.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

onečišćenje, okoliš, LRTAP