Kultura

ZKM: Četiri grada, četiri priče: Predstava ''Europa' u Državnom kazalištu u Dresdenu

Projekt financira Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu, programa Kulture pri Europskoj komisiji.

Piše: PolitikaPlus

Predstava „Europa“ redatelja Janusza Kice, autora Lutza Hϋbnera, Malgorzate Sikorska-Miszczuk, Tene Štivičić i Stevea Watersa, nastala u okviru zajedničkog dvogodišnjeg projekta „Četiri grada, četiri priče“ Zagrebačkog kazališta mladih, Repertoarnog kazališta iz Birminghama, Državnog kazališta iz Dresdena te Poljskog teatra iz Bydgoszcza bit će izvedena 24., 25., 26. i 27. svibnja u Državnom kazalištu u Dresdenu.

Predstava je praizvedena 25. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih, a nakon Dresdena bit će izvedena u Repertoarnom kazalištu u Poljskom teatru u Bydgosczu (od 6. do 8. listopada 2013. ) te  Repertoarnom kazalištu u Birminghamu (od 16. do 19. listopada 2013.).

Projekt financira Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu, programa Kulture pri Europskoj komisiji.

U predstavi „Europa“ koja se izvodi na četiri jezika glume Jadranka Đokić, Krešimir Mikić te Jonathan Frederick Flitcroft i Elexi Walker iz Velike Britanije; Mathias Bleier i Annett Krause iz Njemačke te Jerzy Pozarowski  i Malgorzata Trofimiuk iz Poljske. Autorski tim čini međunarodna ekipa – dramaturginja je Caroline Jester iz Velike Britanije, kostimografkinja je Doris Kristić, scenografiju potpisuje grupa NUMEN, Ivana Radenović, skladatelj je Stefan Milosz Weglowski iz Poljske, oblikovatelj svjetla je Paul Simon Bond iz Velike Britanije, oblikovatelj videa je Ivan Marušić Klif.   

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

janusz kica, kazalište, zkm, tena štivičić