A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/navijaci%20nk%20zagreba.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bijeli Anđeli: Zahtjevamo odlazak iz NK Zagreba predsjednika Medića i ostalih poltrona | Politika+
Sport

UDRUGA NAVIJAČA : Bijeli Anđeli: Zahtjevamo odlazak iz NK Zagreba predsjednika Medića i ostalih poltrona

'Želimo ponosan i pošten NK Zagreb, makar i ne igrao Prvu ligu.'

Piše: PolitikaPlus

 U srpnju ove godine navršava se točno 40 godina od legendarne kvalifikacijske utakmice za ulazak u tadašnju Prvu jugoslavensku ligu između Zagreba i Osijeka na kojoj je postavljen rekord posjećenosti maksimirskog stadiona. Ovih dana prisjećamo se i proljeća od prije 11 godina, kada je naš Zagreb osvojio titulu prvaka i tako jedini uspio prekinuti dominaciju dvojca Hajduk-Dinamo u hrvatskom nogometu. No proljeće 2013. u sjećanju svakog purgera i navijača Zagreba zauvijek će ostati u tužnom sjećanju'  podsjećaju u svom priopćenju Udruga navijača NK Zagreb „Bijeli Anđeli“

 

Navijači traže smjenu predsjednika i uprave koji su se fizički obračunavali s navijačima, oduzeli stari klupski identitet promjenom boja i grbova te doveli klub u situaciju da ne može isplaćivati plaće igračima iako je ostvarivao milijunske prihode od transfera igrača i dobiva milijune iz gradskog proračuna.

 Prvi put otkako postoji hrvatska nogometna liga, pjesnici iz Kranjčevićeve potonuli su u drugoligaški rang natjecanja. U nekim normalnijim okolnostima, ispadanje u drugu ligu možda ne bismo morali doživljavati tragično jer je život svakog sportskog kolektiva, kao i život pojedinca, prepun uspona i padova. No ono što svakog navijača NK Zagreb boli jest činjenica da ispadanje našeg voljenog kluba nije posljedica samo jednokratne loše sportske sreće ili nesretne selekcije igrača, već kulminacija dugogodišnjeg sustavnog upropaštavanja od strane nesposobne i politički podobne uprave na čelu s predsjednikom Medićem koja klub smatra vlastitom igračkom, stoji u priopćenju.

 

Ono što je gore od samog ispadanje jest gubitak elementarnih normi morala i klupskog ponosa. Prisjetimo se da je još 2010. NK Zagreb po svim sportskim kriterijima zaslužio ispadanje iz Prve lige u kojoj je ostao zahvaljujući pravnim makinacijama predsjednika Medića i Nogometnog saveza. Iz medija smo mogli vidjeti da se nešto slično pokušalo izvesti i ovaj put, no sve takve nasilne pokušaje zadržavanja kluba u Prvoj ligi koji to ničime nije zaslužio, smatramo sramotom i uvredom stoljetnoj povijesti našeg kluba.

 

Navijači zahtijevamo hitni odlazak iz kluba predsjednika Medića i ostalih iz uprave.

 

'Predsjednika i uprave koji su se fizički obračunavali s navijačima i neistomišljenicima, oduzeli stari klupski identitet promjenom boja i grbova te doveli klub u situaciju da ne može isplaćivati plaće igračima iako je ostvarivao milijunske prihode od transfera igrača i dobiva milijune iz gradskog proračuna.'napominju navijači.

 

Želimo ponosan i pošten NK Zagreb, makar i ne igrao Prvu ligu. Želimo klub koji poštuje i ponosi se svojom tradicijom te tražimo povratak starih boja i obilježja. Želimo demokratski vođen klub u kojem i navijači sudjeluju u upravljanju putem skupština i principa jedan član-jedan glas, a ne klub koji je feudalni posjed jednog čovjeka. Od ovih ciljeva ne odustajemo, makar NK Zagreb igrao i županijsku ligu. Još jednom ponavljamo: bolje ponosan i pošten drugoligaš, nego sramotan i ponižen prvoligaš!

 

Nadamo se da je ispadanje u Drugu ligu prilika za neki novi početak i obnovu nekad ponosnog kluba iz Ulice Pjesnika, no da bi se to dogodilo u Kranjčevićevoj ulici moraju zapuhati neki novi vjetrovi koji će raznijeti svu prljavštinu koja se nakupljala godinama, zaključuju

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

medić, identitet, nk zagreb, bijeli anđeli