Tvrtke

SVE BLIŽE: POP-TV: Agrokor pred dogovorom kupnje Mercatora!

Direktor Mercatora Toni Balažič je na poslovnom forumu na Bledu rekao da očekuje da će konzorcij vlasnika 53 posto dionica Mercatora što prije donijeti odluku.

Piše: PolitikaPlus

Koncern Agrokor navodno je vrlo blizu dogovoru s vlasnicima 53 posto dionica trgovačkog lanca Mercator, pa bi kupoprodajni ugovor Agrokora i prodajnog konzorcija mogao biti parafiran još ovog tjedna, a potpisan 12. idućeg mjeseca, objavila je u petak slovenska komercijalna televizija POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore.

Navodno je za prodaju svog 10-postotnog udjela u Mercatoru najzainteresiranija uprava Nove Ljubljanske banke (NLB) koja želi da se stvar zaključi još pred sastanak njenog nadzornog odbora idućeg mjeseca, tvrdi POP-TV, a velik interes za prodaju svojih 23 posto dionica pokazuje i Pivovarna Laško (PL) kao najveći pojedinačni vlasnik jer se želi razdužiti prema bankama kojima duguje skoro 400 milijuna eura.

Direktor Mercatora Toni Balažič je na poslovnom forumu na Bledu rekao da očekuje da će konzorcij vlasnika 53 posto dionica Mercatora što prije donijeti odluku da li ići u prodaju ili ne, te ocijenio da bi od odluke do dovršenja prodajnog postupka moglo proći i više od pola godine.

Agrokor je uz fond MID Europa Partners jedini predao obvezujuću ponudu u najnovijem pokušaju prodaje Mercatora, navodno ponudivši 110 eura za dionicu, što je u tom trenutku odgovaralo tržišnoj cijeni Mercatorove dionice na burzi, dok MID Europa Partners nije istaknuo cijenu nego nudi dokapitalizaciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivica todorić, agrokor, mercator