A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dvanaesta povorka ponosa Zagreb Pride 2013 u subotu 15. lipnja | Politika+
Zagreb

'OVO JE ZEMLJA ZA SVE NAS': Dvanaesta povorka ponosa Zagreb Pride 2013 u subotu 15. lipnja

Organizatori pozivaju sve građane da im se pridruže u subotu, nevezano za njihovu seksualnu orijentaciju.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Na temu obrane Ustava te pod sloganom "Ovo je zemlja za sve nas", u subotu, 15. lipnja na Trgu žrtava fašizma, održat će se dvanaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2013.

Organizatori pozivaju sve građane, nevezano za njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rodno izražavanje i bilo koju drugu osnovu, da iskažu podršku i solidarnost u zagovaranju jednakosti, dostojanstva i ravnopravnosti svih lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba i njihovih obitelji - dolaskom na Povorku ponosa.

"Ovo što sada proživljavamo i što ćemo preživjeti događa se samo jednom u životu. I u tome nismo sami. I zato poručujemo svima da ne smijemo odustati, da ne dopustimo da mržnja postane obiteljska vrijednost", stoji u proglasu objavljenom na interenetskim stranicama Zagreb pridea.

Poručuju kako je "vrijeme da kažu kako više neće slušati one koji im popuju da njihove obitelji ne postoje, da postoji samo heteroseksualni svemir, da su građani i građanke drugoga reda, gosti u vlastitoj zemlji ili "nešto drugo"".

"Mi smo ti koji krojimo vlastite živote, mi smo ti koji imamo pravo zaštititi svoje obitelji i svoju djecu – djecu koja su na svijet došla odlukom nas roditelja; bilo dogovorom, planiranjem, posvajanjem, nekim prethodnim heteroseksualnim iskustvom, donacijom sperme ili umjetnom oplodnjom. Ta se djeca od svojih vršnjaka razlikuju samo u jednoj stvari: prihvaća li ih društvo i štiti li ih država", ističe se u proglasu.

Iz Zagreb pridea napominju i da je isticanje tri zastave duginih boja, međunarodnog simbola LGBT i Pride pokreta i jedna zastava Zagreb Pridea koje vijore na Trgu bana Jelačića važno za hrvatsku LGBTIQ zajednicu jer zastavama simbolički poručuju da "smo ovdje, da nas ima svugdje, da imamo pravo na javnost, da je Zagreb naš grad, Hrvatska naša zemlja, i da u njima živimo i želimo živjeti slobodni od diskriminacije i neravnopravnosti".

Povorka ponosa Zagreb Pride LGBTIQ osoba nakon okupljanja na Trgu žrtava fašizma u subotu, proći će kroz centar Zagreba, a skup će završiti u parku Zrinjevac.

U povodu Zagreb pridea 2013, osmi video spot podrške pod nazivom "Ustav nije štivo za liječenje frustracija" snimio je i donedavni voditelj Dnevnika HRT-a Zoran Šprajc. Osim njega, spotove podrške snimili su i Mile Kekin, Rujana Jeger, Bruno Šimleša, Aleksandar Stanković, Damir Urban i Nataša Janjić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, zagreb pride