A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-zastava-unistena-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vandali u Zagrebu uništili američki poklon - zastavu duginih boja | Politika+
Hrvatska

HOMOFOBIJA: Vandali u Zagrebu uništili američki poklon - zastavu duginih boja

Najprepoznatljiviji simbol LGTB osoba nije se dugo vijorio na popularnoj "Džamiji".

Piše: Ivan Klarić

Povodom održavanja XII. Povorke ponosa Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je u znak podrške Zagreb Prideu odlučilo postaviti zastavu duginih boja, najprepoznatljiviji simbol LGBT osoba, na zgradu svoje institucije – tzv. Meštrovićev paviljon, popularnu "Džamiju" - koja je ujedno i simbol Zagreba. No netko ju je uništio.

Taj prepoznatljivi simbol bio je poklon veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i na njega su bili vrlo ponosni jer poklon je dokaz globalne podrške njihovoj borbi za jednakost.

- Ta instalacija je bila poklon Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb Prideu, a nepoznati vandali, homofobi, potaknuti mržnjom koja u posljednjih tjedana zatrovala ulice našeg grada i čitave naše zemlje, uništio je instalaciju koja se trebala nalaziti na zgradi HDLU-a do same Povorke ponosa - javili su nam iz Udruženja Zagreb Pride.

No ovakav događaj ih sigurno neće obeshrabriti, nastavit će dalje sa svim svojim aktivnostima i pokušati ovogodišnju povorku učiniti najposjećenijom dosad, ali i najglasnijom, u smislu da poruke dopru i do onih koji mogu mijenjati stvari u ovoj zemlji.

- Poniženi, izdani i obeshrabreni, zar nije dosta šutnje i podnošenja najstrašnijih uvreda i mržnje koja uništava naše živote? Iako nemamo dvorce, milijune državnog proračuna ili međunarodne ugovore, imamo snagu zajedništva, snagu svoje ljubavi, snagu svojeg ponosa, snagu svoje spremnosti da ustrajemo i ne odustajemo. Svoje dostojanstvo ne damo i zato se ne bojimo! Mi smo otpor svakoj zadrtosti, homofobiji, transfobiji, национализму, šovinizmu i seksizmu, a naš cilj je sloboda i jednakost za sve - stoji u Proglasu XII. Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2013 – 'Ovo je zemlja za sve nas!'.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lgtbiq, povorka, poklon, zastava, zagreb pride, gay