A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HNS-ovi saborski zastupnici svojim dolaskom podržavaju Zagreb Pride | Politika+
Zagreb

PODRŠKA: HNS-ovi saborski zastupnici svojim dolaskom podržavaju Zagreb Pride

Povorci ponosa u subotu na Trgu žrtava fašizma pridruži će se i HNS-ovi saborski zastupnici Igor Kolman, Sonja König, Goran Beus Richembergh i Boris Blažeković

Piše: Ivan Klarić

HNS-ovi dužnosnici i ove će godine, već tradicionalno, svojim dolaskom podržati Zagreb Pride tako da će se Povorci ponosa u subotu na Trgu žrtava fašizma pridružiti HNS-ovi saborski zastupnici Igor Kolman, Sonja König, Goran Beus Richembergh i Boris Blažeković, priopćio je danas HNS.

U povodu održavanja zagrebačkog Pridea, potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak uputio je poruku podrške u kojoj je podsjetio kako HNS oduvijek kao jednu od svojih temeljnih vrijednosti ističe borbu za građansku jednakost i borbu protiv diskriminacije ljudi temeljem njihove rasne, etničke ili vjerske pripadnosti te izbora životnog stila.

„Sudjelovanjem u povorkama ponosa dajemo svoj doprinos borbi protiv diskriminacije ljudi, borbi za donošenje i provedbu antidiskriminacijskih zakona te borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja. Smatram da je gay pride oblik borbe za građanska prava i to ne samo gay populacije, jer govori o tome da svatko ima pravo na slobodu izbora životnog stila i ravnopravnost bez obzira na izbor, etničku pripadnost, rasu i političku ili vjersku orijentaciju“, poručio je Vrdoljak.

HNS podsjeća da je na čelu s predsjednicom stranke Vesnom Pusić podržao i prošlotjedni Split Pride, čime je još jednom stao iza vrijednosti koje zagovara i kontinuirano ponavlja godinama.

Gradsku organizaciju HNS-a Zagreb Prideu predstavljat će njezin potpredsjednik i vijećnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak, a povorci će se u znak podrške pridružiti i predstavnici Mladih HNS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB PRIDE, HNS