4kotača

AUTOMOBILIZAM: Audi odnio pobjedu na 24 sata Le Mansa, Aston Martin nastavio utrku

Ovogodišnja utrka prošla je u sjeni jučerašnje tragedije Danca Allana Simonsena

Piše: p/h


Članovi ekipe Aston Martin nastavili su danas natjecanje jer su to od njih tražili članovi obitelji tragično preminulog Simonsena.

Automobilska marka iz njemačkog grada Ingolstadta Audi nastavlja s dominacijom na utrci 24 sata Le Mansa. Međunarodna posada koju su sačinjavali Danac Tom Kristensen, Škot Allan McNish i Francuz Loic Duval za volanom audija R18 osvojila je 12 pobjedu za Audi na ovom natjecanju i četvrtu uzastopnu. Pobjednička posada je ovogodišnju utrku započela s prve startne pozicije i u cilj ušli nakon 348 krugova.

Po jedan krug manje imala je britansko-švicarsko-francuska posada Anthony Davidson-Sebastien Buemi-Stephane Sarrazin za volanom Toyotinoga hibrida, koji su osvojili drugo mjesto, dok je treće mjesto ponovo pripalo Audijevoj posadi u sastavu Oliver Jarvis-Lucas di Grassi-Marc Gene.

Ovogodišnja utrka prošla je u sjeni jučerašnje tragedije Danca Allana Simonsena koji je poginuo kada se u trećem krugu utrke svojim Aston Martinom zaletio u zaštitnu ogradu. Članovi ekipe Aston Martin nastavili su danas natjecanje jer su to od njih tražili članovi obitelji tragično preminulog Simonsena.

Rezultati:

1. Kristensen-McNish-Duval (DAN-V.BRIT-FRA/Audi R18 e-tron quattro), 348 krugova za 24 sata

2. Davidson-Buemi-Sarrazin (V.Brit-ŠVI-FRA/Toyota TS030 Hybrid), zaostatak od 1 kruga

3. Jarvis-di Grassi-Gené (V.BRIT-BRA-ŠPA/Audi R18 e-tron quattro), zaostatak od 1 kruga

4. Wurz-Lapierre-Nakajima (AUS-FRA-JAP/Toyota TS030 Hybrid), zaostatak od 7 krugova

5. Tréluyer-Fässler-Lotterer (FRA-ŠVI-V:BRIT/Audi R18 e-tron quattro), zaostatak od 10 krugova

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

allan simonsen, audi r18, audi, le mans