A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/edward-snowden-210.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Edward Snowden prekinuo šutnju | Politika+
Svijet

ŠPIJUNI : Edward Snowden prekinuo šutnju

Snowden, za kojeg se veruje da se nalazi u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke, požalio se da ga vlasti SAD-a nezakonito progone zbog djela za koje tvrdi da su bila u javnom interesu.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Bivši suradnik američke obavještajne službe Edward Snowden po prvi put je pismom prekinuo šutnju otkako je prije osam dana iz Hong Konga stigao u zračnu luku u Moskvi i u kojemu navodi da je i dalje slobodan iznositi nova otkrića vezana uz špijunske aktivnosti američke vlade.

 

U pismu upućenom vlastima Ekvadora, u koji je uvid imala agencija Reuters, Snowden je istaknuo da ga Sjedinjene Američke Države nezakonito progone zbog toga što je razotkrio njihov tajni špijunski program PRISM za praćenje elektroničkih komunikacija u svijetu. Zahvalio je Ekvadoru na pomoći da dođe do Rusije te razmatranju njegova zahtijeva za azilom. "I dalje sam slobodan i u mogućnosti objaviti informacije koje služe javnom interesu", rekao je Snowden u pismu na španjolskom jeziku i bez datuma, poslanom ekvadorskom predsjedniku Rafaelu Correi.

 

"Bez obzira na to od koliko se dana moj život sastoji, ostajem posvećen borbi za pravdu u ovom svijetu punom neravnopravnosti. Ako se ikada ostvari moj doprinos općem dobru, svijet će na tome moći zahvaliti principima za koje se zalaže Ekvador", navodi se u dijelu pisma.

 

Snowden, za kojeg se veruje da se nalazi u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke, požalio se da ga vlasti SAD-a nezakonito progone zbog djela za koje tvrdi da su bila u javnom interesu.

 

"Dok je javnost izrazila potporu što sam bacio svijetlo na taj tajni sistem nepravde, vlada SAD-a je na to odgovorila nezakonitim lovom na moju glavu, što me je koštalo moje obitelji, slobode da putujem i mog prava na miran život, bez straha od nezakonitog progona", napisao je Snowden .

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mosklava šijuni, rusija, sad, edvard snowden