A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/grcka-100.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Grčkoj odobrena financijska pomoć u iznosu od četiri milijarde eura | Politika+
Mojbiz

ODLUKA: Grčkoj odobrena financijska pomoć u iznosu od četiri milijarde eura

Od tog iznosa, 2,5 milijardi osigurat će se iz europskog kriznog fonda, a 1,5 milijardi iz europskih središnjih banaka.

Piše: PolitikaPlus

Ministri financija 17 zemalja članica eurozone dogovorili su u ponedjeljak u Bruxellesu da se Grčkoj u sljedećih nekoliko tjedana isplate četiri milijarde eura u okviru programa financijske pomoći toj zemlji.

Od tog iznosa, 2,5 milijardi osigurat će se iz europskog kriznog fonda, a 1,5 milijardi iz europskih središnjih banaka. S iznosom koji će isplatiti Međunarodni monetarni fond ukupni iznos ove tranše dosegnut će 6,8 milijardi eura. EU bi trebao u listopadu odobriti još milijardu eura, a MMF dodatnih 1,8 milijardi, pod uvjetom da Grčka ispuni određene obveze koje je preuzela.

Ministri su donijeli odluku nakon što im je trojka međunarodnih kreditora, koju čine EU, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond, predstavila povoljno izvješće da Grčka ispunjava uvjete za isplatu sljedeće tranše pomoći.

Ipak, odlučeno je da se ne isplati odjednom cijeli iznos od predviđenih 8,1 milijardi eura kako bi se zadržao pritisak na Grčku da provodi obećane reforme. Od grčke vlada se traže daljnji rezovi u javnom sektoru, između ostaloga da se do kraja godine ukinu četiri tisuće radnih mjesta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bruxelles, financijska pomoć, grčka