A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nezaposlenost-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mladež HDZ-a: Hrvatska hitno mora riješiti problem nezaposlenosti mladih | Politika+
Mojbiz

OKRUGLI STOL: Mladež HDZ-a: Hrvatska hitno mora riješiti problem nezaposlenosti mladih

Ravnatelj Zaklade Srećko Prusina ocijenio je da su mladi u Hrvatskoj izgubljena generacija.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska se mora hitno pozabaviti problemom nezaposlenosti među mladima i spasiti čitavu generaciju uplašenih mladih ljudi, poručeno je s okruglog stola o nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj, održanog u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Mladeži HDZ-a.

Ravnatelj Zaklade Srećko Prusina ocijenio je da su mladi u Hrvatskoj izgubljena generacija, da su egzistencijalno ugroženi te da su potpuno izgubili povjerenje u institucije vlasti koje, kaže, umjesto perspektive nude jeftinu demagogiju.

"Hrvatska se mora hitno pozabaviti problemom nezaposlenosti među mladima. Moramo spasiti čitavu generaciju uplašenih mladih ljudi. Imamo sjajnu obrazovanu generaciju koja je na čekanju. To je neprihvatljivo", rekao je Prusina.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver poručio je, pak, da ta organizacija prepoznaje nezaposlenost kao gorući problem mladih ljudi u Hrvatskoj, te najavio da će stranačka mladež ubuduće najviše vremena i aktivnosti posvetiti upravo pronalaženju rješenja tog problema.

"Organiziranjem ovog okruglog stola željeli smo potaknuti javnu raspravu i institucije Vlade da konačno osmisle strategiju i pokrenu se s mrtve točke. Ako ne znaju, neka pitaju ili samo pogledaju kako to rade oni koji se uspješno nose s tim problemom ili neka priznaju da ne znaju i maknu se", rekao je Bilaver.

Sudionici rasprave upozorili su da je Hrvatska među europskim zemljama s najvišom nezaposlenošću mladih, te da je sa stopom od 30,7 posto nezaposlenih mladih na trećem mjestu europske crne liste.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nezaposleni, mladež hdz-a, mladi