A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/enrico-letta-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Enrico Letta: Potcjenjujemo opasnost od britanskoga izlaska iz EU-a | Politika+
Hrvatska

UPOZORENJE: Enrico Letta: Potcjenjujemo opasnost od britanskoga izlaska iz EU-a

''Po mojemu mišljenju, taj je rizik golem.''

FOTO: Enrico Letta
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Talijanski premijer Enrico Letta izjavio je u utorak da postoji "golem rizik" da Britanija u idućih nekoliko godina izađe iz Europske unije, a druge je zemlje pozvao na suradnju kako bi se ta opasnost smanjila.

Ispitivanja pokazuju da su Britanci podijeljeni u vezi s pitanjem ostanka u EU-u: nešto više ih je za izlazak, ali mnogo je neodlučnih.

"Uvjeren sam da mi u zemljama Europske unije (potcjenjujemo) opasnost od britanskoga izlaska. Po mojemu mišljenju, taj je rizik golem", rekao je Enrico Letta poslije govora u Londonu.

"Moramo biti veoma oprezni... I moramo pripremiti raspravu o tome kako to spriječiti", rekao je u odgovoru na pitanje.

Britanski premijer David Cameron koji će se u srijedu u Londonu sastati s Lettom, obećao je do kraja 2017. održati referendum o britanskome članstvu u EU-u, ako se njegova konzervativna stranka na izborima 2015. vrati na vlast, a on ostvari neke ustupke u vezi s britanskim odnosima s EU-om.

Ispitivanja pokazuju da su Britanci podijeljeni u vezi s pitanjem ostanka u EU-u: nešto više ih je za izlazak, ali mnogo je neodlučnih.

Letta je rekao da bi EU bez Britanije bio manje posvećen slobodnome tržištu i manje globalni igrač. Italija će 28-članom Unijom predsjedati u drugoj polovici 2014.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izlazak iz eu, david cameron, Enrico Letta