A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/ericsson-zgrada-uprave-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ericssonovi rezultati pod pritiskom jednokratnog troška, prihodi stagnirali | Politika+
IT

REZULTATI: Ericssonovi rezultati pod pritiskom jednokratnog troška, prihodi stagnirali

Zbog jednokratnog troška i stagnacije prihoda.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Vodeći proizvođač opreme za mobilnu telefoniju u svijetu švedski Ericsson izvijestio je danas da mu se operativna dobit u drugom tromjesečju smanjila zbog jednokratnog troška i stagnacije prihoda.

Dobit prije kamata i poreza iznosila je u razdoblju od travnja do lipnja 2,5 milijardi švedskih kruna (379,66 milijuna dolara) i smanjila se za 24 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prihodi su se zadržali na prošlogodišnjoj razini, od 55,3 milijarde kruna, ako se uzmu u obzir i zajednička ulaganja. Bruto marža također je ostala gotovo nepromijenjena i iznosila je 32,4 posto, u odnosu na lanjskih 32 posto.

Na rezultate je negativno utjecao jednokratni trošak prodaje imovine u iznosu 900 milijuna kruna. Kao pozitivan faktor izdvaja se 8-postotni rast prodaje u ključnom odjelu za mobilne mreže, prilagođen za utjecaj valutnih tečajeva, signalizirajući nastavak sporog oporavka.

Sektor proizvođača opreme za mobilnu telefoniju već dugo pritišće žestoka i jeftina kineska konkurencija i dugotrajno razdoblje posustajanja aktivnosti u svjetskom gospodarstvu. Ericsson je pregrmio najgore, ali ne uspijeva ostvariti značajniji uzlet.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poslovni rezultati, ericsson