Turizam

DEBAKL: Najstarija ruska agencija otkazala je baš sve letove za Hrvatsku!

Tako će oko 16 tisuća turista iz Rusije koji su već uplatili svoje ljetovanje morati odustati od putovanja ili na njega otići nekom drugom agencijom.

Piše: PolitikaPlus

Jedna od najstarijih ruskih turističkih agencija Ascent Travel specijalizirana za putovanja u Hrvatsku i Crnu Goru morala je otkazati zbog lošeg interesa svoje preostale ljetne programe, objavio je u ponedjeljak ruski list na engleskom jeziku Moscow Times.

Tako će oko 16 tisuća turista iz Rusije koji su već uplatili svoje ljetovanje morati odustati od putovanja ili na njega otići nekom drugom agencijom.

Ascent Travel odlučila se na ovaj potez nakon što je prodaja čarter letova smanjena za 60 posto.

Zbog toga moraju vratiti oko 4,5 milijuna rubalja (oko 138.700 američkih dolara) putnicima koji su na ljetovanje trebali letjeti proteklog vikenda, a trebat će vratiti još najmanje 16 milijuna rubalja, rekao je direktor kompanije Evgenij Sudbin.

On je kazao da je Ascent Travel morao otkazati čartere u Hrvatskoj i Crnoj Gori jer zbog slabe potražnje kompanija nije uspjela ispuniti kvotu soba koju je zatražila u preliminarnim ugovorima.

Kako navodi ovaj ruski list, loš interes rezultat je pada potrošnje u Rusiji ali i uvođenja viza za ruske turiste koji putuju u Hrvatsku nakon ulaska zemlje u Europsku uniju.

Moskovski list procjenjuje da je zanimanje za ljetovanje u Hrvatskoj u ovoj godini u Rusiji palo za najmanje 20 posto u odnosu na prošlu godinu, a jedan od razloga su i cijene. Tako se navodi da tjedan dana odmora u hotelu s tri zvjezdice i avionskim prijevozom iznosi 400 eura odnosno 525 dolara po osobi od čega na zrakoplovnu kartu otpada 250-300 eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, letovi, rusija