Hrvatska

MISA: Papa Franjo pozvao mlade da se odupru prolaznim vrijednostima

'Danas se svi, pa i mladi, osjećaju pomalo zavedeni brojnim prolaznim vrijednostima koje im daju prividnu nadu.'

Piše: PolitikaPlus

Papa Franjo je u srijedu tijekom prve velike mise svojeg pontifikata izvan Rima, održane u svetištu Naše Gospe od Ukazanja pozvao mlade da se odupru prolaznim vrijednostima poput novca i moći.

"Danas se svi, pa i mladi, osjećaju pomalo zavedeni brojnim prolaznim vrijednostima koje im daju prividnu nadu: zavedeni novcem, uspjehom, vlašću, zadovoljstvom. Osjećaj samoće i praznine često nam obuzima srca i tjera nas da tragamo za nekom vrstom nadomjestka, a to su te lažne vrijednosti", kazao je.

U poruci upućenoj prvenstveno svim mladim katolicima kontinenta argentinski Papa zahvalio je zaštitnici Brazila, Djevici od Ukazanja.

"Osjećam veliku sreću što sam stigao ovdje u kuću majke svakoga Brazilca! Ovamo sam želio doći kako bih od Gospe zatražio uspjeh Svjetskih dana mladih i da bih pred njezine noge položio život latinoameričkog naroda", rekao je u velikoj bazilici.

Prije početka mise, u trenutku molitve, Franjo je ozbiljna i istodobno raznježena izraza lica uzeo u naručje kip crne Djevice od Ukazanja, prenosi France presse.

"Koliko je samo poteškoća u našim svakodnevnim životima i u našim zajednicama... No koliko god nam se nepremostivima i velikima činile naše brige, Bog nas nikad neće pustiti da u njima potonemo", rekao je Sveti Otac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladi, papa franjo, misa