A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-036.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prepun Grod: U Dubrovniku više od 11 tisuća turista sa šest putničkih krstarica | Politika+
Turizam

TURIZAM: Prepun Grod: U Dubrovniku više od 11 tisuća turista sa šest putničkih krstarica

Grad je i danas bio prepun turista, a poveći broj gostiju s brodova na kružnim putovanjima izazvao je i veće gužve ne gradskim cestama.

Piše: PolitikaPlus

U grušku luku danas je uplovilo šest brodova na kružnim putovanjima s više od 11 tisuća putnika, pa Dubrovnik bilježi jedan od najuspješnijih dana kad je u pitanju posjet gostiju s kruzera.

U posjet Dubrovniku došli su turisti s brodova MSC Armonia, Costa Magica, Grand Celebration, Splendour of the Seas i Norwegian Jade.

Grad je i danas bio prepun turista, a poveći broj gostiju s brodova na kružnim putovanjima izazvao je i veće gužve ne gradskim cestama.

Iz Turističke zajednice Grada najavljeno je da će Dubrovnik od 1. svibnja do 1. studenog posjetiti 30 posto putnika s brodova na kružnim putovanjima više nego u razdoblju prošle godine. Tako se očekuje dolazak 824 tisuće putnika za razliku od 2012. kada je kroz grušku luku u razdoblju od 1. srpnja do 1. studenog prošlo 664 tisuće putnika s brodova na kružnim putovanjima.

U protekloj 2012. u Dubrovnik je uplovilo 648 kruzera s nešto više od milijun putnika, a ove godine očekuje se da će taj broj biti i veći.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kružna putovanja, putničke krstarice, kruzeri, dubrovnik, turistička sezona