Turizam

OBJAŠNJENJE: Josipović o turističkoj sezoni: To je zbog klimatskih promjena i ekonomske situacije

'Ocjena po završteku.'

Piše: P/H

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je kako se nada da će turistička sezona na kraju ipak biti uspješna, no konačna će se ocjena, kazao je, moći dati tek po njenom završetku.

"Zbog klimatskih promjena i ekonomske situacije dinamika dolaska turista je nešto drukčija od one kakve smo navikli", kazao je Josipović, dodajući da se nada "da ćemo do kraja sezone imati jedan dobar 'score'".

Osvrnuvši se na trodnevni posjet Istarskoj županiji Josipović je ponovio da je Istra uzorna regija ne samo u Hrvatskoj nego u Europi te da su ovdje i turizam i poljoprivreda i odnos prema investicijama nešto drukčiji i bolji nego u drugim dijelovima Hrvatske.

"Nadam se da će cijela Hrvatska pa tako i Istra krenuti još jednim većim zamahom. Sada kada smo članovi Europske unije otvaraju nam se nove perspektive, a u Istri će se najprije pokazati rezultate naše europske stvarnosti", zaključio je Josipović.

Hrvatski predsjednik večeras je u Umagu nazočio finalnom meču teniskog turnira "Vegeta Croatia open" u Umagu, a prije toga, nakon obilaska sportskog kompleksa "Stella Maris", novinarima je izjavio kako je značaj ove manifestacije za hrvatski turizam iznimno velik jer, kako je rekao "ovdje se na djelu pokazuje što znači suvremeni turizam".

"On nije samo uživanje u prirodnim ljepotama već je to jedan zanimljiv spoj kulture, sporta, turizma, druženja i ugostiteljstva i o tome svjedoči i veliki broj posjetitelja iz cijele Europe", kazao je Josipović. Na pitanje kakav odmor on voli, aktivan ili na plaži uz knjigu, Josipović je kazao da je to stvar određenog temperamenta, ali da on osobni više voli odmor uz knjigu i glazbu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo josipović, turistička sezona